0

Áruhitel igénylés

Áruhitel igénylés akkor a legegyszerűbb és leggyorsabb ha eleve ott igényeljük meg, ahol azt a terméket, árut vesszük, amit részletekben szeretnénk kifizetni, méghozzá lehetőleg havi részletekben. Ha szerencsénk van, akkor kifoghatunk nulla százalékos THM-et (teljes hiteldíj mutató) is, így gyakorlatilag ingyen áruhitelhez juthatunk. Ha az áruházban éppen nincs külön kirendeltsége valamelyik áruhitel közvetítő pénzügyi intézménynek, akkor általában az áruház lesz a közvetítő és juttatja el a papírokat a megfelelő helyre.

Az áruhitel igényléshez szükség van személyi igazolványra, lakcímkártyára, jövedelemigazolásra, és egyes esetekben egyéb okmányokra is; az adott bank dönti el, hogy ő miket kér be egy igénylőtől. Az áruhitellel foglalkozó intézet az áruházban van, akkor van a legkönnyebb dolgunk, hiszen kiválasztjuk a nekünk tetsző terméket, kérjük a bolti eladó segítségét, és leülünk az áruhitelt megigényelni a hiteles ügyintézőnél.

Új tv-t is vehetünk áruhitelből

Új tv-t is vehetünk áruhitelből

Kitöltjük a papírokat, és az igénylés ezzel le is van tudva. Általában meg tudunk állapodni, hogy minden hónapban utalva legyen a törlesztő részlet, vagy kapunk annyi csekket ahány hónapig fizetni kell az áruhitelt. Ez általában 12 hónap szokott lenni, de 36 hónapnál sehol sem szoktak többet adni, hiszen kis összegről van szó. Miután megtörtént az igénylés, már vihetjük is haza az árut.

Ha nem nulla százalékos THM-mel kaptuk az árut, akkor egy havi törlesztő részletnek megfelelő összeget el szoktak kérni ügyintézési díj mellett. Attól függetlenül, hogy áruhitelről van szó, azaz egy viszonylag kis összegű hitelt kell fizetnünk, nagyon oda kell arra, figyelni, hogy ez minden hónapban be legyen fizetve, mert ha nincs akkor a cég kiadhatja külső behajtócégnek az esetleges elmaradást.

  
Iktatva: Hiteligénylés, Személyi hitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.


6 − = egy

Küldés
Hiteligénylés 2014