0

A diákhitel igénylése a második félévre is lehetséges!

Sok diáknak jelent mentsvárat a diákhitel, hiszen bármikor történhet olyan nem várt, és kellemetlen esemény, amely miatt már nem tudják a tanulni vágyók fizetni az iskolát vagy a mindennapos egyéb költségeket. Ha ilyen helyzet alakul ki, akkor a diákhitel egy megfelelő választás, és nem csak a tanév elején lehet megigényelni, de a második félévben is lehetőség van leadni az igényléshez szükséges nyomtatványt.

A diákhitel igénylése a második félévre is lehetséges!

A diákhitel igénylése a második félévre is lehetséges!

Maga a diákhitel igényléséhez szükséges nyomtatvány kitöltése nagyon egyszerű, hiszen csak a személyes adatokat kell megadni: nevet lakcímet, bankszámlát, az iskolája nevét stb… Abban az estben, ha csak a második félévben akar valaki diák kölcsönhöz jutni, akkor nagyon kell figyelnie a határidők betartására. 2012-ben például februárban volt a második félévben az igénylési határidő. Aki ekkor leadta a papírt, az nagyjából egy hónap után már meg is kapta az igényelt összeget.

Ha valaki csak a tanév második félévében kér diákhitelt, akkor egy dologra nagyon oda kell figyelni. Ez nem más, mint hogy az igénylés idejekor már be legyen iratkozva az adott tanintézménybe, hiszen a diákhitel egyik feltétele az az aktív hallgatói jogviszony. Ha ez nincs meg az adott félévben a határidőig, akkor már csak a következő tanévben juthat hozzá a diákkölcsönhöz.

Vannak olyanok, akik nincsenek pontosan tisztában azzal, hogy meg kell-e minden félévben igényelni újra a diákhitelt. Azoknak, akik már az a tanév elején leadták a szükséges nyomtatványt, nem kell a második félévben is megint újra kérni a folyósítás, hiszen az folyamatos lesz, ha csak nem adtak meg a szerződéskötéskor egy záró határidőt. A diákhitelnek nagyon magas kamatozása van, így érdemes jól átgondolni tényleg nélkülözhetetlen-e a továbbtanuláshoz!

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


öt × 1 =

Küldés
Hiteligénylés 2013