0

A diákhitel igénylése szinte teljesen intézhető elektronikusan!

A diákhitel igénylése igaz hosszútávon nagy eladósodottsággal is járhat akár hosszú évekre, mégis lehetőséget nyújt az olyan diákoknak a tanulásra, akik anyagilag nehéz helyzetben vannak. Segítségével vagy havonta kaphat a diák egy meghatározott összeget, de akár egy összegben is meg lehet igényelni, ha valami nagyobb befektetésre kell a kölcsön (tandíj, kaució). Előnye a diákhitel igénylésnek, hogy a legtöbb intézni valót elektronikusan is meg lehet oldani!

Maga a diákhitel megigénylése csak részben működhet elektronikusan, hiszen az interneten is letölthető nyomtatványt kitöltés után személyesen kell bevinni a postára vagy a bankfiókba. A szerződés aláírásának is személyesen kell megtörténnie, melyre vinni kell az érvényes személyes okmányokat, valamit fontos az is, hogy a sikeres diákhitel igényléshez aktív hallgatói jogviszony szükséges.

A diákhitel igénylése szinte teljesen intézhető elektronikusan!

A diákhitel igénylése szinte teljesen intézhető elektronikusan!

A többi teendő, ami a diákhitel folyósítása közben felmerülhet, azt már lehet teljes egészében elektronikusan, akár otthon a számítógép előtt ülve is intézni. Így ha például adat változás történt, akkor azt online is meg lehet változtatni a diákhitel hivatalos oldalán. Itt el lehet még intézni elektronikusan például a hitel összegének a megváltoztatását, vagy akár a kölcsön felmondását is.

A diákhitel igénylése tehát egy viszonylag egyszerűnek és gyorsnak mondható folyamat, hiszen ha minden rendben van, akkor a szerződés beadásától számolva akár egy hónap átfutási idővel meg lehet kapni a kért kölcsönt. Az, pedig hogy a legtöbb intézni valót lehet elektronikusan is kezelni, sok diáknak jelent könnyebbséget, hiszen nem kell ilyenkor hosszú várakozással tölteni az időt a bankban.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ nyolc = 12

Küldés
Hiteligénylés 2013