0

A diákhitel igénylő tanulók hátránnyal indulnak az életben?

Sok tanuló él napjainkban a diákhitel igénylés lehetőségével. Tény és való, a jelen helyzetükben ez egy biztos segítségnek számít, hiszen azok, akik nem kapnak szülői (anyagi) támogatást, azoknak ez jelenti az egyetlen megoldást arra, hogy diplomát szerezhessenek. Sok előnye és hátránya van a diákhitelnek, éppen ezért érdemes alaposan átgondolni, hogy valóban fel akarják-e diákként venni azt a kölcsönt.

Előnye a diákhitel igénylésnek, hogy a szerény anyagi körülmények közt élő tanulóknak is meg van az esélyük arra, hogy egyetemen, vagy főiskolán folytassák a tanulmányaikat. Lehet egy összegben is igényelni, nem csak havonta, így ha tandíjra vagy más nagyobb volumenű dologra kell, akkor azt is ki tudják fizetni. Az igénylése is egyszerű, hiszen nincs hitelbírálat, így az aktív hallgató státusszal rendelkező tanulók többsége élhet ezzel a lehetőséggel.

A diákhitel igénylő tanulók hátránnyal indulnak az életben?

A diákhitel igénylő tanulók hátránnyal indulnak az életben?

Hátránya, hogy elég magas a kamatja, és a tanulással töltött évek alatt szép kis összeg gyűlhet össze, amit akkor is el kell kezdeni törleszteni az iskola befejezése után, ha nincs még munkahelye a volt tanulónak. Amennyiben találnak is munkát a diákhitellel rendelkezők, a kamatozásának hála igen hosszú futamidőre lehet számítani, ha csak a minimális összeggel akarják törleszteni a kölcsönt.

Sok tanuló nem is gondol bele, hogy mekkora terhet vesz magára, amikor egy félévre a maximálisan igényelhető diákhitelt kéri. Ajánlatos éppen ezért még az iskola közben megkezdeni a törlesztést, már csak azért is, mert a tanulással töltött évek alatt is folyamatosan kamatozni fog a kölcsön összege. Ami biztos, hogy rövid távon óriási segítséget jelent a tanulóknak a diákhitel, azonban hosszútávon már fejtörést okozhat a visszafizetése, különösen ha nem egyből a diploma után kapnak munkát az igénylők.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


kilenc − = 6

Küldés
Hiteligénylés 2013