0

A diákhitelt mindig újra kell igényelni a folyamatos folyósításhoz?

A diákhitel igénylése sokat segíthet a nehezebb anyagi helyzettel rendelkező diákoknak. Maga a diák kölcsön igénylése igazán egyszerű, és hála az online diákhitel felületnek, a legtöbb nyomtatvány megtalálható az interneten is. Sokakban felmerül azonban a kérdés, hogy a diákhitelt mindig újra kell igényelni a folyamatos folyósításhoz, vagy elég egyszer leadni az igénylő papírt?

Ahhoz, hogy valaki sikeresen megkaphassa a diákhitelt, mindössze két dolgot kell tennie: aktív hallgatónak kell lennie egy felsőoktatási intézményben, valamint ki kell töltenie az igényléshez szükséges nyomtatványt. Nem kell minden félévben újra és újra megigényelni, folyamatosan folyósítani fogják, ha csak nem adtak meg egy záró időpontot a szerződés megkötésekor.

A diákhitelt mindig újra kell igényelni a folyamatos folyósításhoz?

A diákhitelt mindig újra kell igényelni a folyamatos folyósításhoz?

Annyi szokott mindössze előfordulni, hogy a diákhitelt folyósító bank leellenőrzi, hogy az adott félévre beiratkozott-e a kölcsön igénylője. Ha azt tapasztalják, hogy nem kezdett meg újra egy aktív félévet a hallgató, akkor automatikusan leállítják a folyósítását. A diákhitel utalása tehát akár több évig is folyamatos lehet.

Abban az esetben, ha már nincs szükség a diákhitelre, és nem akarják azt a következő félévre újra megkapni, akkor mindössze annyit kell tennie a hallgatónak, hogy a diákhitel online oldalán letölti, majd kitölti az ehhez szükséges nyomtatványt, és eljuttatja azt a folyósítást végző banknak. A diák kölcsön felvételét viszont csak a legindokoltabb esetben vegyék fel, és csak a legszükségesebb időtartamra!

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


7 − öt =

Küldés
Hiteligénylés 2013