0

A hiteligénylés önerő nélkül is kapható ma Magyarországon?

A hiteligénylésnek hála egyre többen hozzájuthatnak egy saját ingatlanhoz. A bankok azonban komoly feltételeket állítanak fel az igénylőkkel szemben, így akárki nem kaphatja meg a lakás kölcsönt. Elvárnak egy bizonyos életkort, elvárnak egy stabil és fix munkahelyet, elvárnak egy bizonyos összegű jövedelmet, és egy bizonyos százalékú önerőt is.

A hiteligénylés önerő nélkül is kapható ma Magyarországon?

A hiteligénylés önerő nélkül is kapható ma Magyarországon?

Sokak fejében megfordul azonban a kérdés, hogy a hiteligénylés önerő nélkül is kapható ma Magyarországon? A legtöbb bank a válság miatt bevezetett szigorítások hála, önerő nélkül nem ad kölcsönt senkinek sem. Az is meg van határozva, hogy minimum 25%- os önerejének kell lennie a hitel igénylőjének. Nem kitolás ez a bankok részéről, ők inkább a lakosságot próbálják megvédeni attól, hogy teljesen eladósodjanak.

Van azonban egy lehetőség, hogy önerő nélkül is kapható legyen a lakáshitel. Ez csak akkor valósulhat meg, ha egy plusz ingatlant felajánlanak fedezetként. Nem minden bank vagy pénzintézet vállalja ezt a kockázatot azonban, de lehet találni ilyet. Ez mellé viszont ezek a bankok elvárnak egy viszonylag magas jövedelmet a hitel igénylőitől, nem elég a minimálbér, vagy az ahhoz közelítő kereset.

Láthatják, hogy a hiteligénylés önerő nélkül is kapható manapság, azonban a mai világban nagyon meg kell fontolni, hogy egy viszonylag nagynak számító összeget valóban tudnak- e majd fizetni minden hónapban, akár több tíz évig is. Egy plusz ingatlant is merészség felajánlani fedezetként, hiszen ilyenkor ezt is kockára teszik. Amennyiben kérdésük lenne bármilyen témában, érdemes felkeresni a bankot személyesen, hiszen a legpontosabb információkat ott fogják megkapni.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


4 − három =

Küldés
Hiteligénylés 2013