0

A hiteligénylés önerő nélkül is lehetséges napjainkban?

Egyre több embernek jelenti az egyetlen megoldást a hiteligénylés arra, hogy saját otthona vagy épp gépjárműve lehessen. Egy olyan nagyobb volumenű kiadás esetén, mint amit egy ingatlan megvásárlása jelent, jelentős kölcsönre is szüksége lehet az embernek. A válság bekövetkezte előtt népszerűnek számított a bank azon kezdeményezése, hogy önerő nélkül is adtak hitelt fiataloknak.

A hiteligénylés önerő nélkül is lehetséges napjainkban?

A hiteligénylés önerő nélkül is lehetséges napjainkban?

Felmerül azonban a kérdés, hogy napjainkban a hiteligénylés önerő nélkül is lehetséges- e még. Éppen a már imént is említett válság kényszerítette a bankokat arra, hogy önerő nélkül bizony ne adjanak kölcsönt senkinek sem. Így annak, akinek nincs meg a minimum 25%- os önereje a kiválasztott lakás árából, annak esélye sincs arra, hogy hitelt igényelhessen. Ez már törvénybe is van foglalva.

Abban az esetben viszont lehetséges az önerő nélküli hiteligénylés, ha egy plusz ingatlant vonnak be fedezetként. Nem minden bank vállal be ekkora kockázatot, viszont amelyik megelőlegez ekkor bizalmat leendő ügyfelének, az elég magas keresetet vár el a hitel igénylőjétől. Ha valaki minimálbért, vagy nem sokkal többet keres, annak nem is lesz valószínűleg elég a 25%- os önerő, hanem többet fog tőle kérni a bank.

Mint ahogy látják az önerő nélküli hiteligénylés feltételi jelentősen szigorodtak az elmúlt években. A bankok célja viszont nem az, hogy minél kevesebben juthassanak saját ingatlanhoz, hanem az, hogy minél jobban óvni tudják az embereket attól, hogy esetlegesen teljesen eladósodjanak. Éppen ezért érdemes alaposan átgondolni minden hiteligénylést, hiszen hosszú- hosszú évekre leköti az ember magát egy fix kiadással minden hónapban.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


8 − = négy

Küldés
Hiteligénylés 2013