0

A hiteligénylés a fiataloknak mennyire egyszerű ma Magyarországon?

A válságnak köszönhetően a bankok jelentősen szigorították a hiteligénylésnek a feltételeit. Mind ezt nem azért tették, hogy megnehezítsék a magyar emberek életét, hanem azért, hogy megóvják őket az új hitelek felvételétől ( megfelelő háttér nélkül ), és ezáltal a teljes eladósodástól is. Mi a helyzet manapság azokkal a fiatalokkal, akiknek egy kölcsönre lenne szükségük az életük elkezdéséhez?

A hiteligénylés a fiataloknak mennyire egyszerű ma Magyarországon?

A hiteligénylés a fiataloknak mennyire egyszerű ma Magyarországon?

A hiteligénylés a fiataloknak mennyire egyszerű ma Magyarországon? A bankok komoly feltételeket várnak el a hitel igénylőjének az életkorát illetően, így személyi kölcsön esetében az ügyfélnek minimum 21 évesnek kell lennie, míg jelzálog hitel esetén be kell töltenie a 18. életévét. A legtöbb hiteligénylési feltétel azonban megegyezik az idősebb korosztály számára felállított elvárásokkal. Nagyon ritka azonban az, hogy valaki ilyen fiatalon egyből kap is hitelt a bankoktól.

A hiteligénylés egyik legfontosabb feltétele, hogy az igénylőnek rendelkeznie kell munkaviszonnyal, ami már legalább három hónapja fent áll, és a szerződés szerint a munkaviszony határozatlan idejű. Minimum 8 órásnak kell lennie a munkának, és legalább minimálbérre kell bejelentve lenni a kölcsön igénylőjének. Sok fiatalnál itt bukik el a lehetőség a hitelre, hiszen tapasztalat és rutin nélkül nagyon nehezen kapnak minden szempontnak megfelelő munkát, így egy ördögi körforgásba is kerülhetnek kölcsönök terén.

Mint ahogy látják, nagyon nehézkesen indulhat a fiatalok élete manapság, hiszen megfelelő munkahely nélkül nem tudnak megfelelő hitel sem igényelni. A bankoknak be kell mutatni egy jövedelem igazolást is, ám ha papíron csak a minimálbérre van bejelentve a fiatal, akkor sokszor nem kaphatnak megfelelő összegű kölcsönt egy saját lakás, vagy egyéb életkezdési tervhez.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


hét − 3 =

Küldés
Hiteligénylés 2013