0

A hiteligénylés feltételei a BAR- listás személyeknek

Sokan kényszerülnek a mai világban mindenféle hitel felvételére, hiszen önerő hiányában nem sokat lehetne haladni előre az életben afelé, hogy telesülhessenek az emberek kitűzött céljai, mint például: saját lakás, autó, utazás, felújítás. Vannak viszont olyan szerencsétlen helyzetbe került hitel tulajdonosok, akik rossz anyagi körülményeiknek hála, már a BAR- listán szerepelnek, így a hiteligénylés feltételei jelentősen megnehezülnek a számukra.

De mit is jelent az, hogy valaki a BAR- listán van? A BAR lista azoknak a rosszul járt személyeknek a listája, akik a mostani hazai banki rendszerben több éven keresztül nem részesülhetnek hitel megítélésben. Erre a listára a lehető legrosszabb dolog felkerülni, mert egy olyan ördögi körbe is beleléphetnek, hogy nem tudnak egy másik, talán kedvezőbb hitelt igényelni egy banknál sem, amivel esetleg a régebbi hitelüket kiválthatnák, vagy kitörleszthetnék.

A hiteligénylés feltételei a BAR- listás személyeknek

A hiteligénylés feltételei a BAR- listás személyeknek

Sem szabad felhasználású hitel, sem személyim kölcsön nem adható olyan személy számára, aki vagy aktív, vagy passzív BAR- listán szerepel. Lakás hitel esetén aktív BAR- listás személy sem vehet fel egyik banknál sem hitelt, és a szigorítások miatt, már passzív BAR- lista esetén sincs lehetőség lakáshitelt igényelni, csak abban az esetben, ha a már említett passzív státusz már minimum 12 hónapja, azaz egy éve megszűnt.

Ha BAR- listán szerepel tehát valaki, akkor a hiteligénylés feltételei nagyon nehézkessé válhatnak, hiszen a bankok velük nem igazán szeretnek még szóba se állni. Ilyenkor érdemes pénzügyi tanácsadóhoz fordulni, aki segíthet elboldogulni, a hitelek  bonyolult “világában”, és talán még a számukra is találhatnak valamilyen megoldást, hogy hitelt tudjanak majd rövid időn belül igényelni.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− kettő = 5

Küldés
Hiteligénylés 2012