0

A hiteligénylés feltételei a felvehető hitel összegét illetően

Azok, akik a hitel felvétele mellett kénytelenek dönteni személyes okokból, vagy mert csak így tudnak haladni az életükben az álmaik megvalósítása felé, azoknak a legnagyobb kérdés talán az lehet, hogy vajon mekkora az az összeg, amire még jogosultak lehetnek a kiválasztott banknál. Hogy ezt megtudhassák, mindenképpen be kell menni a bankba, és személyesen kell érdeklődni.

A hiteligénylés egy nagyon bonyolult folyamat, számos papírra van szüksége a banknak, hogy kiderüljön, mekkora a maximálisan felvehető hitel összege az ügyfelüknek. Mivel soknak vannak például olyan lakásvásárlók, akik kevés önerővel rendelkeznek, ezért a legtöbb hiteligénylőt az érdekli, hogy mekkora hitelre jogosultak maximum az adott feltételekkel.

A hiteligénylés feltételei a felvehető hitel összegét illetően

A hiteligénylés feltételei a felvehető hitel összegét illetően

Hála banki szigorításoknak (amit jelentősen a válság kirobbanása idézett elő), igen csak megnőtt a bankok által elvárt két legfontosabb tényezőnek az együttese, ezek pedig az ügyfelektől elvárt saját jövedelem összege, és a saját önerő mértéke.  Szintén a válság után lett bevezetve, hogy már törvényi előírások is vannak a felvehető hitel maximális összegéről, amellett, hogy a bankok is ugye szigorítottak a saját feltételeiken.

Sokan vannak, akiknek a hiteligénylés feltételeinél az okozza a legnagyobb fejtörést, hogy vajon mekkora hitelre jogosult, és ezáltal mekkora és milyen lakásokat keresgélhet. Sokszor fordul elő, hogy valaki kiválaszt egy házat, és csak utána megy el a bankba a hitelt igényelni. Ilyenkor szembesül a hiteligénylés ezen kellemetlen feltételével, és szembesül vele, hogy nem kaphatja meg a megfelelő összeget a kinézett otthon megvásárlásra. Éppen ezért érdemes előbb a bankokban érdeklődni, vagy elmenni egy pénzügyi tanácsadóhoz!

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× 5 = negyven öt

Küldés
Hiteligénylés 2012