0

A hiteligénylés feltételei az elvért jövedelemet illetően

Ahhoz, hogy valaki hitelt kaphasson, elég sok feltételnek meg kell felelnie, melyet a bankok szabnak meg. Sajnos napjainkban azt a világot éljük, amikor a legtöbb embernek szüksége van hitelre ahhoz, hogy haladni tudjanak az álmaik megvalósítása felé, és elég ritka dolognak számít, ha valaki gyűjtögetésből 1-5 éven belül teljesen hitelmentesen tud például saját lakást vásárolni.

Ha valaki eldönti, hogy a hitel nélkülözhetetlen az életében bizonyos dolgok eléréséhez, akkor érdemes szétnézni több banknál is, hogy mik az elvárások, vagy akár a buktatók a hiteleknél. Annyi biztos, hogy az összes bank kér jövedelemigazolást, mely alapján megmondják, hogy a kért hitelösszegre jogosult-e az ügyfelük.

A hiteligénylés feltételei az elvért jövedelmet illetően

A hiteligénylés feltételei az elvért jövedelmet illetően

Erre viszont még nincs egy egységes szabály, így minden bank egyénileg döntheti el, hogy mekkora jövedelemmel kell rendelkezni egy bizonyos összegű hitelhez. Gyakran kérnek még ingatlanfedezetet, viszont ennek hiányában csak a jövedelem alapján tudják megállapítani a felvehető hitel összegét, vagy azt, hogy a kért összegre jogosult-e a kérelmező.

Ennél a hiteligénylés feltételnél sajnos egy ördögi körbe is be lehet kerülni: soknak vannak, akik kevés bérre vannak bejelentve papíron, így a banknál is csak kevesebb hitelre lesznek valószínűleg jogosultak. A hiteligénylés feltételei az elvért jövedelemről elég változóak minden banknál ha az összeget nézzük, és attól is sok minden függ, hogy az ember milyen típusú hitelt akar felvenni.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ 7 = tizenkettő

Küldés
Hiteligénylés 2012