2

A hiteligénylés feltételei az igénylő életkorát illetően

Ahhoz, hogy valaki hitelt igényelhessen, és kaphasson is, számos feltételnek kell megfelelnie, melyet a bankok állapítanak meg. A jövedelmen és a felvehető hitelösszegen túl van még néhány kikötés a hiteligénylővel szemben, az egyik ilyen hiteligénylési feltétel pedig nem másról szól, mint az igénylő életkoráról.

Hitelt nem vehet fel akárki, így például a 18. évét még be nem töltött személynek automatikusan felesleges próbálkoznia, minden banknál ez az alsó korhatár az életkori feltételnél. Van viszont felső korhatár is a hiteligénylésnél, ez pedig a 65.év, mely felett már nem nagyon lehet a bankoknál kölcsönhöz jutni. Persze az elvárt életkor függ attól is, hogy milyen hitelt akarnak igényelni.

A hiteligénylés feltételei az igénylő életkorát illetően

A hiteligénylés feltételei az igénylő életkorát illetően

A hiteligénylés feltételei az igénylő életkoráról személyi kölcsön esetén a következő: itt az alsó korhatár magasabb, mint a lakáshitel igénylőknél, így általában 18 és 25 éves kor között kaphat valaki legkorábban személyi kölcsönt( igen ritka viszont, hogy 25 éves kor alatt megkapja azt valaki), míg a felső korhatárként a 65. életévet jelölték meg, az felett a bank már nem ad személyi kölcsönt. Lakás vagy jelzáloghitelnél a hiteligénylés feltételei az igénylő életkoráról annyiban módosul, hogy már a 18. évet betöltött személy is igényelheti, viszont lejártakor az igénylő nem lehet idősebb, mint 70 éves.

Ebből is látszik, hogy a bankok igyekeznek ezekkel a hiteligénylés feltételekkel megakadályozni azt, hogy akárki kaphasson náluk hitelt, és próbálják úgy kiválasztani a leendő ügyfeleiket, hogy azok képesek legyenek az elvárt törlesztő részleteket mindig időben és pontosan befizetni. Ez valljuk be, hogy egy kiskorúnál, vagy egy már jócskán a nyugdíjas éveit taposónál már egy nagyobb rizikót is jelenhetne.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , ,

További olvasnivaló

2 hozzászólás "A hiteligénylés feltételei az igénylő életkorát illetően"

 1. Énekes István szerint:

  Jó napot.

  Hitelkiváltást szeretnék,de jelzálog nélkül.megoldható lenne?5 millió vagy 10 millió FT-ra lenne szükségem3man keresünk a családban a feleségem 73ezer,lányom120ezer,én180-200ezret keresek.Tehát a törlesztéssel nem lesz gond.köszönöm segítségüket.

  Tisztelettel:
  Énekes István
  06-30-5614787

  • Lena szerint:

   Kedves István!
   Mivel erre itt nehéz lenne érdemleges választ adni, mindenképpen azt javaslom, hogy a számlavezető bankjánál is, és egyéb bankoknál is személyesen érdeklődjön, mert arra csak ők fognak tudni biztos választ adni, hogy ilyen keresetek mellett lehetséges-e most a hitelkiváltás!

Írj most.


+ 7 = tizenhárom

Küldés
Hiteligénylés 2012