0

A hiteligénylés folyamata néhány lépésben bemutatva!

Egyre többen kényszerülnek hitelek igénylésére ahhoz, hogy megvalósíthassák álmaikat, és előre haladhassanak az életben. Az, hogy a kölcsön igénylésének a folyamat hogyan is zajlik pontosan, nagyban függ attól is, hogy pontosan milyen hiteltípust is kérnek az ügyfelek. Mi most általánosságban próbáljuk kicsit jobban bemutatni a hiteligénylés folyamatát.

A hiteligénylés folyamata néhány lépésben bemutatva!

A hiteligénylés folyamata néhány lépésben bemutatva!

A legfontosabb momentum a hiteligénylés folyamatában az, hogy a legjobb ajánlatot, ezáltal a legjobb bankot találják meg az emberek. Sokan vannak akik nem néznek utána minden ajánlatnak, így akár több ezer forinttal is több lehet a törlesztőrészletük, arról nem is beszélve, hogy akár a futamidő is hosszabb lehet jó néhány évvel. Ezután szükséges a kötelező dokumentumok bemutatása a bankban (jövedelemigazolás, személyes okiratok).

A hiteligénylés folyamatában a következő lépés a hitelbírálat. Meg kell a banknak vizsgálni azt, hogy a kölcsön igénylője nem szerepel a BAR- listán, tehát van- e még korábbról rendezetlen tartozása. Amennyiben van, az kizárhatja a sikeres hiteligénylést. Abban az esetben, ha minden rendben zajlik, a következő lépés maga a kölcsönszerződés aláírása lesz a bankban. Ezzel maga az ügyintézési folyamat le is zárul.

A hiteligénylés folyamatában a legvégső dolog, maga a hitel folyósítása lesz a szerződésben leírtak szerint. Nem szabad elfelejteni, hogy ahhoz, hogy az igénylés sikeres lehessen, számos feltételnek kell megfelelni, életkort, jövedelmet, és egyéb elvárásokat illetően. Ami biztos, hogy munkahely híján a bankok senkinek se folyósítanak semmilyen kölcsönt sem.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


kettő + 2 =

Küldés
Hiteligénylés 2013