0

A hiteligénylés gyes -en lévő anyukáknak is lehetséges lehet?

Sajnálatos módon az ember bármikor kerülhet olyan életszakaszba, amikor csak egy gyors hiteligénylés segítené ki a bajból. Általában ezek az időszakok nem a legjobb helyzetekben szoktak bekövetkezni. Sokszor merül fel a kérdés, hogy mi a helyzet a gyes- en lévő kismamákkal.

A hiteligénylés gyes -en lévő anyukáknak is lehetséges lehet?

A hiteligénylés gyes -en lévő anyukáknak is lehetséges lehet?

A hiteligénylés gyes -en lévő anyukáknak is lehetséges lehet? Abban az esetben, ha valaki a gyes ideje alatt szeretne hitelt igényelni, akkor hitelkérelme minden bizonnyal elutasításra talál minden banknál és pénzintézetnél is. Ennek két oka van. Az egyik, hogy a gyes egy ellátás, mely nem minősül jövedelemnek.

A másik ok, amiért egy gyesen lévő anyuka, vagy ritkább esetben apuka nem tud hitel igényelni az az, hogy a bankok a kölcsönkérelmek esetében a minimálbér összegét meghaladó jövedelmet tudják csak elfogadni. Hiába több a Gyed, és a TGYÁS összege a gyesnél, sajnálatos módon ezekkel az ellátásokkal is ugyan az a helyzet, nem minősülnek jövedelemnek egy hiteligénylés esetében.

Amennyiben mégis pénzre van szüksége valakinek gyes alatt, érdemes egy rokontól, baráttól segítséget kérni a hiteligényléshez. Anyagilag talán megoldás lehet, ám az emberi kapcsolatokat tekintve az ilyen “kölcsönök” ritkán tesznek jót a kapcsolatoknak.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


9 × kilenc =

Küldés
Hiteligénylés 2015