0

A hiteligénylés gyesre lehetséges manapság, vagy nem?

Sajnálatos módon a nem várt és kellemetlen helyzetek a legrosszabbkor szoktak bekopogtatni az emberek életébe. Váratlan, és nem tervezett kiadások mindig érik az embert, kérdés az, hogy az adott időben épp milyen az anyagi helyzete az egyénnek. Annak ellenére, hogy sokszor csak egy banktól kapott kölcsön nyújthat segítséget ezekben a helyzetekben, a gyesen, gyed- en lévő anyukáknak jelentősen meg van kötve a kezük hitelek terén.

A hiteligénylés gyesre lehetséges manapság, vagy nem?

A hiteligénylés gyesre lehetséges manapság, vagy nem?

A hiteligénylés gyesre lehetséges manapság, vagy nem? Ez a kérdés biztos már a legtöbb kismamában felmerült, ám azt kell mondjuk, hogy gyesre egy bank se fog hitelt adni senkinek sem. Azért nem kaphatnak gyesre semmilyen hitelt sem a szülők ( hiszen ritkán, de az apuka is szokott gyesen lenni ), mert annak ellenére, hogy egy bevételi forrásnak számít, még sem tekinthető önálló jövedelemnek.

Minden hitel típus esetében a banknak az a legjobb és legelvártabb fedezet, ha a hitel igénylőjének van egy stabil és biztos munkahelye. Magát, az igénylehető kölcsön összegét is a jövedelem alapján számolják ki. A gyes, és még a gyed sem tekinthető azonban jövedelemnek ( még ha a gyedet a jövedelem alapján számolják is ), és azt valójában az államtól arra kapja a család, hogy a gyereket neveljék belőle. Jobban meggondolva ezt az ellátást sokkal inkább a gyerek ( miatt ) “kapja”, mint sem a szülő.

A hiteligénylésnek tehát a legfontosabb feltétele a munkahely, hiszen ezt tekintik a legbiztosabb garanciának arra, hogy a hitelt majd minden hónapban pontosan és időben tudja fizetni az adós. Mivel a bankok nem jövedelemként tekintenek a gyesre, így egy kismama ( vagy épp kispapa ) sem kaphat kölcsönt a bankoktól.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


kettő + = 9

Küldés
Hiteligénylés 2013