2

A hiteligénylés gyesre vagy épp családira lehetséges?

Egy olyan család életébe, ahol már a szülőkön kívül gyerek, vagy gyerekek is vannak, gyakran kopognak be váratlan kiadások, amik természetesen a legrosszabbkor jönnek. Ilyen helyzetekben segítséget jelenthet egy kölcsön igénylése, ám mit lehet tenni akkor, ha az egyik fél jövedelméből már vonnak egy hitelt, a másik fél pedig csak gyes- t és családi pótlékot kap?

A hiteligénylés gyesre vagy épp családira lehetséges?

A hiteligénylés gyesre vagy épp családira lehetséges?

A hiteligénylés gyesre vagy épp családi pótlékra lehetséges? Sem gyesre ( még gyed- re sem ), sem pedig családi pótlékra nem ad egy bank sem semmilyen típusú kölcsönt. A bankoknak a legfontosabb feltétele egy hitel folyósításánál, hogy az igénylőnek legyen munkahelye, és ezáltal egy bizony összegű jövedelme is. Különbséget tesznek azonban a jövedelem típusok között, így míg a munkából szerzett kereset önálló jövedelemnek minősül, addig a gyes és a családi pótlék csak kiegészítő jövedelemnek tekinthető.

Mivel a gyes- re és a családi pótlékra is csak kiegészítő jövedelmeként tekintenek a bankok, ezért nem tudnak hitelt folyósítani rá. Abban az esetben, ha a gyes és családi pótlék mellet egyéb bevétele is van az egyénnek, például egy vállalkozásból, kicsit már más lesz a helyzet, és a bankok leülnek vele tárgyalni, hogy lehetséges- e a hiteligénylés, vagy sem.

Nem csak a gyes és családi pótlék jövedelem típusával van a gond egy hiteligénylés során. A bankok minden kölcsönnél elvárnak egy minimum keresetet ( a mindenkori minimálbér összegét ), amit ugye a gyes és a családi pótlék sem ér el még 3 gyerek esetén sem. Ezek az ellátások inkább gyereknevelés támogatásának minősülnek, amit végső soron ha jobban megnéznek, a gyerekek ( miatt ) kapnak.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

2 hozzászólás "A hiteligénylés gyesre vagy épp családira lehetséges?"

  1. Noémi szerint:

    gyors hitel

  2. tünde szerint:

    200000forintra lenne szükségem péntekig 50000forintos torlesztőre 4honap allat vissza fizetem

Írj most.


− négy = 4

Küldés
Hiteligénylés 2013