2

A hiteligénylés jövedelemigazolás hiányában is működhet?

Olyan napjait éli még ennyi idő után is a válság, mikor nagyon nehezen tud az ember magának munkát találni. Ha talál is, akkor sajnos közel sem biztos, hogy a munkáltatója bejelenti, vagy amennyiben be is jelenti, nagy rá az esély, hogy nem a tényleges jövedelmével. Ez pedig megnehezítheti az ember életét, pláne, ha hiteligénylésen töri a fejét.

A hiteligénylés jövedelemigazolás hiányában is működhet?

A hiteligénylés jövedelemigazolás hiányában is működhet?

A hiteligénylés jövedelemigazolás hiányában is működhet? Gyakori kérdés szokott lenni a hiteligénylésen gondolkodók körében, hogy minden bank és pénzintézet ragaszkodik-e még mindig a jövedelemigazoláshoz. 2010 óta sajnálatos módon még mindig nélkülözhetetlen a jövedelmet bizonyító dokumentum bemutatása a bankoknak, legyen szó bármilyen hitel típusról is. Nem is csoda ez, hiszen ez alapján tudja a bank megállapítani, hogy valaki tényelegesen hitelképes- e, tehát vissza tudja – e majd fizetni a felvett kölcsönt.

Mit lehet tenni, ha papíron valaki nem keres eleget a szükséges hitelhez? Természetesen van rá esély, hogy bevonjanak a hiteligénylésükbe egy adóstársat, így már a jövedelem is többnek számít, tehát nagyobb hitelhez van esély jutni. Egy alkalmazott esetében elég lehet a munkáltató által kiállított munkáltatói igazolás, míg nyugdíj esetén szükséges lehet a hiteligényléshez a nyugdíjas igazolvány és nyugdíjszelvény, valamint a bankszámlakivonat is.

Egy hiteligénylés mindig rejt magában rizikót, így csak akkor érdemes belevágni, ha biztosnak érzik, hogy hosszú hónapokig, évekig is tudják majd törleszteni a kölcsönüket. Ami az elején még könnyűnek tűnhet, az évek folyamán hatalmas teherként is nehezedhet a vállukra.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

2 hozzászólás "A hiteligénylés jövedelemigazolás hiányában is működhet?"

 1. csaba szerint:

  Jo napot . Sürgös hitelre van szükségem.
  A hitel biràlattol fúggöen 600.000-1.000.000 forint
  HAVI BIZTOS 30.000 FORINT TÖRLESZTÉSEL.
  Bejelentett àllando àllàs
  130.000 forint netto jövedelem

  kérem privat üzenetben a választ.kőszónöm

 2. Garisa julianna szerint:

  Ház vásárlás

Írj most.


2 × egy =

Küldés
Hiteligénylés 2015