0

A hiteligénylés KHR- listás személyeknek ingatlanfedezettel megoldható?

Egyre több embernek dől be a válság okozta szélsőséges helyzet miatt a már meglévő hitele. A megemelkedett törlesztő részleteket bizonyos ideig lehet fizetni, ám évekig minden kétséget kizáróan embert próbáló feladat. Azok a pórul járt adósok, akik már nem bírták minden hónapban kinyögni a sokszor duplájára duzzadt törlesztőt, felkerültek az adósok listájára, a KHr- listára. Mint köztudott, nekik a kezük meg van kötve hiteligénylés terén.

A hiteligénylés KHR- listás személyeknek ingatlanfedezettel megoldható?

A hiteligénylés KHR- listás személyeknek ingatlanfedezettel megoldható?

A hiteligénylés KHR- listás személyeknek ingatlanfedezettel megoldható? Vannak olyan bankok, akik még ingatlanfedezet esetén sem kölcsönöznek senkinek sem, ám lehet olyan hirdetésekbe is botlani, ahol bizonyos bankok vagy épp pénzintézetek egy plusz ingatlan bevonásával már folyósítanak kölcsönt. Egy KHR- listára ( régen még BAR- lista ) való felkerülés lehet egy kis botlás végeredménye is, ez a néhány pénzintézet azonban bizalmat ad ilyen módon ügyfeleiknek.

Egy ház vagy lakás megfelelő biztosíték lehet arra, hogy amennyiben nem tudnák fizetni a törlesztőrészleteket minden hónapban időben és pontosan, akkor sem károsul meg a bank, hiszen ott az ingatlan fedezet, amit ha értékesítenek, akkor a felvett hitel összegét és a kamatokat is visszakapják. Ehhez minden esetben egy megfelelő értékű ingatlanfedezet szükséges a KHR- listás személyeknél. Így mind a két fél nyugodt lehet.

Egy KHR- listás személynek azonban jól meg kell gondolnia egy újabb hitel igénylését, pláne hogy még egy ingatlant is fel ajánl fedezetként. Abban az esetben, ha régen nem bírta fizetni a kölcsönt, semmi garancia nincs arra, hogy most tudná pontosan és időben törleszteni hosszú- hosszú évekig, és még a saját vagy családtagja ingatlanát is elveszíthetik, amit fedezetként ajánlott fel.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− hat = 0

Küldés
Hiteligénylés 2014