0

A hiteligénylés KHR- listás személyeknek lehetséges?

A gazdasági válságnak hála sok ember jutott el odáig, hogy már nem volt képes fizetni a meglévő hitelének a törlesztőrészleteit. Ennek végeredménye az lett, hogy felkerültek az adósak listájára, ami egy újabb hiteligénylésnél erősen megköti a régi adósok kezét. A régi BAR- listát manapság már inkább mindenki KHR- listaként emlegetik, ami a központi Hitelinformációs Rendszernek a rövidítése.

A hiteligénylés KHR- listás személyeknek is lehetséges?

A hiteligénylés KHR- listás személyeknek is lehetséges?

A hiteligénylés KHR- listás személyeknek is lehetséges? Ugyanazok a szabályok vonatkoznak a KHR- listás személyekre is, mint a régi BAR- listásokra. A lista olyan embereknek a névsorát tartalmazza, akik már minimum 3 hónapja nem tudták fizetni a meglévő hitelüket a banknak vagy épp pénzintézetnek. Abban az esetben, ha valaki rendezni tudja a fent maradt adósságát, már csak egy évig fog szerepelni a listán, a régi 5 évvel szemben.

A legtöbb bank nem ad semmilyen hitelt sem, legyen szó aktív, vagy épp passzív státuszú KHR- listás személyről. A hiteligénylés így nekik gyakran még ingatlan fedezettel sem lehetséges. Vannak azonban olyan pénzintézetek, akik passzív státusz esetén már elfogadnak ingatlanfedezetet, és arra is adnak lehetőséget, hogy egy plusz adóstársat vonjanak be. Érdemes azonban az ilyen hirdetéseknek alaposan utána járni, hiszen sok csaló, átverés szagú ajánlatba is bele lehet futni.

Van még egy megoldás azoknak a KHR- listás személyeknek, akik egy újabb  hiteligényléssel szeretnék rendbe hozni az életüket. Ez pedig az osztrák hitel igénylése. Ausztriában például nem néznek utána annak, hogy a kölcsön igénylője szerepel- e az adósak listáján. Fontolják meg azonban jól a döntést, hiszen ha régi hitelükkel bedőltek, lehet, hogy egy újabb kölcsönt se tudnak hosszútávon fizetni.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


2 + = nyolc

Küldés
Hiteligénylés 2014