0

A hiteligénylés KHR- listásoknak is lehetséges lehet manapság már?

A gazdasági válság bekövetkezte óta sajnálatos módon sok magyar ember is pórul járt, és bedőlt a hitele. A nemfizetések következménye pedig az lett,  hogy felkerültek az adósok listájára, a KHR- listára (régen még BÁR- lista ként volt emlegetve ), és ezzel a leendő hiteligényléseik bizony meg lettek pecsételve.

A hiteligénylés KHR- listásoknak is lehetséges lehet manapság már?

A hiteligénylés KHR- listásoknak is lehetséges lehet manapság már?

A hiteligénylés KHR- listásoknak is lehetséges lehet manapság már? Az, hogy valaki az adósok listáján szerepel, az még ma is rossz ómen. Szerencsére azonban a KHR- listán két féle státuszban lehet szerepelni, így a bankok már különbséget tesznek aktív státuszú KHR listás személy és passzív státuszú személy között.

Az a személy van a legrosszabb helyzetben, aki hiteligénylésen gondolkodik, de még aktív státusszal szerepel a hazai KHR- listán, hiszen számára nem lehetséges itthon, Magyarországon egy banknál és pénzintézetnél sem kölcsön igénylés, mivel még jelenleg is fent áll a korábbi tartozása, tehát, még mindig nem tudta kifizetni egy korábbi hitelét. Azok, akik már passzív státuszúak, szerencsésebb helyzetben vannak, hiszen a régi tartozásuk rendezve lett, így már csak egy évig kell elszenvedniük a bankok és pénzintézetek elutasítását egy újabb hitel esetében.

Egy hitel igénylését mindig alaposan át kell gondolni, pláne akkor, ha már egy korábbi hitelüket nem tudták visszatörleszteni. Az életben mindig lehetnek nehezebb  időszakok, és még ha csak átmeneti anyagi válságba is kerülnek,  a bankok ilyenkor is elfogják várni a pontos törlesztést.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


nyolc × 2 =

Küldés
Hiteligénylés 2015