0

A hiteligényléshez szükséges dokumentumok röviden összefoglalva

Minden banknak vannak bizonyos elvárásai a leendő vagy már meglévő hiteligénylőikkel szemben. Egyik feltételük, hogy a szükséges dokumentumokat, papírokat a hiteligénylők bemutassák nekik. Általában a bankok egységesek abban, hogy milyen dokumentumok kellenek a sikeres hiteligényléshez, de hitel típusonként már lehetnek eltérések.

A hiteligényléshez a legfontosabb dokumentum a jövedelem vagy más néven munkáltatói igazolás. Ennek hiányában egyik bank se fog hitelt adni. Azért is annyira lényeges dokumentum a jövedelemigazolás, hiszen ez alapján dönti el a bank, hogy kaphat-e az igénylő hitelt, és ha igen, akkor mekkora összegre lesz jogosult. Régen volt lehetőség jövedelemigazolás nélkül is hitelt igényelni, manapság viszont már ez előírásnak számít.

A hiteligényléshez szükséges dokumentumok röviden összefoglalva

A hiteligényléshez szükséges dokumentumok röviden összefoglalva

Szükségesek még a hiteligényléshez a következő személyes dokumentumok bemutatása: személyi igazolvány, lakcímkártya, és még az adókártya is. Ezeket le szokták a bankok fénymásolni, majd aláíratják a hiteligénylővel. Szoktak még a bankok bankszámla kivonatot is kérni abban az esetben, ha nem a hiteligényléshez kiválasztott banknál van folyószámlájuk. Ezen a beérkező jövedelmet szokták leellenőrizni.

A hiteligényléshez a bankok kérnek még közüzemi számla bemutatást is, melynél fontos elvárás, hogy pontosan legyen befizetve. A hiteligényléshez ezek a legfontosabb és leggyakrabban elvárt dokumentumok, melyek nagyjából egységesek minden bank esetében. Az elején már említve volt, de a nyomatékosítás végett nem árt még egyszer megemlíteni, hogy eltérések lehetnek, hiszen minden attól függ, milyen hitel típust akarnak igényelni.

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


6 + három =

Küldés
Hiteligénylés 2012