0

A hiteligénylő nyilatkozat kitöltése szükségszerű!

A hiteligénylés közben számos papírt szükséges kitölteni ahhoz, hogy a hitelt ténylegesen meg is kapja a hiteligénylője. A legtöbb hitelhez alá kell írni egy hiteligénylő nyilatkozatot is. Ezeknek a tartalma eltérő lehet, ami függ attól, hogy milyen típusú hitelt akarnak igényelni: vállalkozós hitelt, hitelkiegyenlítést vagy épp személyi kölcsönt.

A hiteligénylő nyilatkozatokban minden esetben meg kell adni a személyes adatokat: nevet, lakcímet, születési időt és helyet. Valamint minden estben egy aláírással és egy dátummal kell személyesen igazolni azt, hogy a nyilatkozatban foglaltakat tudomásul vették és elfogadják. Éppen ezért érdemes nagyon alaposan és gondosan elolvasni a hiteligénylő nyilatkozatokat, nehogy később érje Önöket meglepetés, hogy mit is írtak pontosan alá.

A hiteligénylő nyilatkozat kitöltése szükségszerű!

A hiteligénylő nyilatkozat kitöltése szükségszerű!

A hiteligénylő nyilatkozatokat a bank szokta előre megírni, és ezt aláíratni minden leendő ügyfelével. Ezek általában egy fix és előre megírt tartalommal rendelkeznek, csak a kitöltendő adatok beírására hagynak ki üres helyeket. A megírt szöveg általában nagyon jogi megfogalmazású, ezért hogy pontosan meg lehessen érteni a tényleges jelentését, nem árt akár többször is elolvasni.

A hiteligénylő nyilatkozatok kitöltése tehát sok hitel esetében szükségszerű ahhoz, hogy az igényelt hitelt megkapják. A bankokban mindent el szoktak mondani erről a nyilatkozatról: miről is szól pontosan, és miért szükségszerű a kitöltése majd az aláírása. Ha valamit nem ért a hiteligénylő nyilatkozaton, vagy az egyéb aláírandó papírok terén, ne legyen rest kérdezni, hiszen egy hitel igénylése sokszor lehet bonyolult olyan egyszerű embereknek, akik nincsenek benne a banki szférában!

  
Iktatva: Hiteligénylés Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


5 − = három

Küldés
Hiteligénylés 2013