0

A hitelkártya adósság nagyon komoly problémát okozhat!

Annak ellenére, hogy egy hitelkártyának számos előnye lehet, sajnálatos módon hátránya is akad bőven. Éppen ezért érdemes alaposan mérlegelni és utána olvasni minden fontos információnak ahhoz, hogy később ne bánják meg azt, hogy hitelkártya tulajdonosok lettek. Sok embert késztet például a kártya arra, hogy felesleges vásárlásokba bocsátkozzon, melynek eredménye hosszútávon egy szép kis adósság is lehet.

A hitelkártya adósság nagyon komoly problémát okozhat!

A hitelkártya adósság nagyon komoly problémát okozhat!

A hitelkártya adósság nagyon komoly problémát okozhat! A hitelkártyák egyik nagy előnye, hogy a bankok adnak egy bizonyos hosszúságú türelmi időszakot ( 30- 45 nap ), amikor még kamatmentesen lehet kifizetni a adott időszakban történt vásárlásokat. Abban az esetben viszont, ha ekkor nem rendezik az adósságukat, a bank komoly kamatokat fog felszámolni, melyek a későbbiekben is csak gyarapítani fogják a tartozásuk mértékét.

Egy hitelkártya adósságtól nagyon nehezen lehet megszabadulni, hiszen a  folyamatos kamatozásának hála, gyorsan össze lehet halmozni egy akkor összegű tartozást, melyet egy átlag ember nem fog tudni kitörleszteni soha sem. Éppen ezért érdemes minden hónapban nem csak az elvárt minimum összeget befizetni az adósságba, hanem minél több pénzt belefektetni a kiegyenlítésbe, hiszen sokszor a minimum törlesztés még csak a kamatok egy kis részét sem fedezik.

A legjobb megoldás a hitelkártya tartozás elkerülésére természetesen az lenne, ha csak a legszükségesebb esetekben használnák a kártyát, és a tartozást minél előbb egyben kifizetnék. Erre azonban sokan nem képesek, éppen ezért egyszer csak egy nagy adósság tulajdonosai lesznek. Ne feledjék, a hitelkártya tartozás soha sem évül el, így ha nem fizetik ki, akár az otthonuk is rá mehet ennek a hitelnek a rendezésére.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


nyolc + = 11

Küldés
Hiteligénylés 2014