0

A hitelkártya adatok megadás mennyire biztonságos manapság?

Egy hitelkártyával jobb esetben nem csak az üzletekben, személyesen lehet fizetni, de arra is alkalmas, hogy akár online, az interneten is használják őket. Hitelkártya igénylésnél azonban erről mindig érdeklődni kell, hiszen csak egyes kártyatípusok alkalmasak arra, hogy a világhálón is fel tudják használni a vásárlások alkalmával. Sok magyarnak idegen még ez a fajta lehetőség, hiszen bizalmatlanságukból fakadóan félnek megadni a hitelkártya adataikat.

A hitelkártya adatok megadás mennyire biztonságos manapság?

A hitelkártya adatok megadás mennyire biztonságos manapság?

A hitelkártya adatok megadás mennyire biztonságos manapság? Érthetően félnek a kártya adatainak megadásától az emberek, hiszen sok rafinált csalásról és visszaélésről lehet hallani, ennek ellenére bizony vannak olyan oldalak, ahol elkerülhetetlen az, hogy néhány adatot kiadjanak. Abban az esetben, ha kétségeik támadnak, érdemes felvenni akár telefonon a kapcsolatot a kiválasztott oldal ügyfélszolgálatával, és megérdeklődni, miért van szükség bizonyos adatok megadására, és mennyire biztonságos ez egy hitelkártya esetében.

Számos helyen azonban nem szokták kérni a hitelkártya adatokat megadását, így az ember biztonságban érezheti magát, hiszen kevésbé kell félnie, hogy visszaélnek az adataival. Le kell azt azonban szögezni, hogy ma Magyarországon még gyerekcipőbe jár a hitelkártyával való fizetés az interneten keresztül, hiszen számos országban, mint például Amerikában, nem gondolkodnak már azon, hogy megadják- e a hitelkártyájuk adatait, ez ott már egy természetes jelenségnek számít.

Ennek ellenére, jobb óvatosnak lenni, mikor egy oldal kéri a hitelkártya adataik megadását. Sok kamu, csaló oldalba lehet belefutni az interneten, így vásárlás előtt előnyös lehet utána nézni kicsit jobban az adott oldal múltjának, és jelenének is. Erre akár fórumokat is találhat a világhálón, érdemes nézelődni.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


három − 2 =

Küldés
Hiteligénylés 2014