0

A hitelkártya egyenlege: mindig érdemes tudni hol tartunk!

A hitelkártya annak ellenére, hogy egy nagyszerű társ lehet a hirtelen jött vásárlások alkalmával, sok bosszúságot is okozhat, ha az embert megszédíti a kártya adta ” hatalom “, és túlköltekezik. Éppen ezért érdemes mindig tisztába lenni azzal, hogy aktuális egyenlege éppen hol tart, ami megmutatja, hogy nagyon mínuszba ment- e el az adott hónapban a költekezések esetében.

A hitelkártya egyenlege: mindig érdemes tudni hol tartunk!

A hitelkártya egyenlege: mindig érdemes tudni hol tartunk!

A hitelkártya egyenlegét a legtöbb esetben  ugyan úgy kapják meg a kártya tulajdonosok, akár csak a bankkártyájukét. Általában a bankok havi elszámolásokat csinálnak, és minden hónapban küldik az épp aktuális számla egyveleget. Ezeken fel vannak tételesen sorolva a kártyával történt vásárlások, vagy épp készpénzfelvételek. Érdemes még a havi zárások időszaka előtt kifizetni a tartozásokat, hiszen ilyenkor kamatmentes lehet a hitelkártya használata.

A hitelkártya egyenleget azonban sok esetben már online is le lehet kérdezni. Ehhez mindössze annyit kell tennie, hogy az interneten rákeresnek a kártyát kibocsájtó bank saját oldalára, és megadják az egyenleg lekérdezéséhez szükséges adatokat. A vásárlások alkalmával a hitelkártyák esetében a bankok szoktak adni egy úgynevezett türelmi időszakot, amikor egy bizonyos ideig kamatmentesen lehet vásárolni a kártyával. Ez nagyjából 30- 45 nap között szokott lenni.

Sok friss hitelkártya tulajdonos akkor döbben meg a legjobban, mikor az egyenlegét nézve azt tapasztalja, hogy a hitelkártyával történő készpénzfelvétel esetében mekkora kamatot számol fel a bank. Ilyen esetekben valóban jelentős a többletköltség, és még a türelmi időszak se vonatkozik rá. A hitelkártya igényléskor minden fontos, ” apró betűs részről” érdemes érdeklődni a bank munkatársaitól!

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


4 + = tizenkettő

Küldés
Hiteligénylés 2014