0

A hitelkártya egyik nagy előnye a türelmi idő!

Abban az estben, ha hitelkártyákról beszélünk, mindenképp számba kell venni ez előnyök mellett a hátrányokat is. Nem szabad arról elfelejtkezni, hogy ez is hitel, így érdemes alaposan meggondolni az igénylését. Mi most a hátrányok helyett a kártya előnyeit sorakoztatjuk fel, különösen  az egyik legnagyobb előnyét, ami nem más mint a türelmi idő.

A hitelkártya egyik nagy előnye a türelmi idő!

A hitelkártya egyik nagy előnye a türelmi idő!

A hitelkártya esetében mit jelent a türelmi idő egész pontosan? A bankok egy olyan lehetőséget kínálnak fel az ügyfeleiknek, hogy amennyiben hitelkártyát igénylenek, és ezzel vásárolnak, egy bizonyos ideig nem számítanak fel kamatot a használata után. Ez a türelmi idő bankonként eltérő lehet, van olyan bank ahol 30 nap, de olyan is akad, ahol 45 nap a kamatmentes időszak. Érdemes tehát mindig ezen időn belül rendezni a tartozásukat!

Akkor, ha a hitelkártya türelmi időszakán belül nem sikerül kitisztázni a tartozást, akkor megindul a kamatozás, sőt a felhasznált összeg után akár még visszamenőleg is ki kell fizetni a kamatokat. Így tehát nem érdemes a türelmi időt elhalasztani, és csak utána törleszteni, mert anyagilag sokkal rosszabbul lehet járni. Ami még nagyon fontos, hogy a türelmi idő nem vonatkozik akkor, ha a készpénzfelvételre használják a hitelkártyát, sőt, ennek igen magas díja van az mellett, hogy a kamatozás is azonnal megindul.

A hitelkártya igénylés előnye még a türelmi idő adta lehetőség mellett az is, hogy nem csak belföldön és külföldön lehet használni egyaránt, de akár internetes vásárlásra is alkalmas. Nézze meg minél több bank hitelkártya ajánlatát, hiszen csak így találhat rá a legkedvezőbb ajánlatra. Amennyiben bármilyen kérdése lenne, keresse fel a kiválasztott bank munkatársait!

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


6 − egy =

Küldés
Hiteligénylés 2014