0

A hitelkártya előnyei és hátrányai röviden!

Nem ritka manapság az, hogy egyes háztartások a hónap végén már szűkölködnek, és egy váratlan kiadást már nem is biztos, hogy ki tudnának fizetni. Ilyen vészhelyzetekre találták ki a bankok a hitelkártyát, mely remek társ lehet akkor, ha hirtelen nincs elegendő pénz se a pénztárcájukban, se a bánkártyájukon. Számos előnye mellett azonban nem szabad elfelejteni, hogy bizony hátrányai is vannak egy hitelkártyának!

A hitelkártya előnyei és hátrányai röviden!

A hitelkártya előnyei és hátrányai röviden!

Mik a hitelkártya előnyei? Egyik legnagyobb előnye a kártyának, hogy kicsi, elfér a legtöbb pénztárcában, vagy épp zsebben, ennek ellenére mégis hatalmas ” ereje ” van. Nem várt kiadások mindig adódhatnak az életben, és a hitelkártyák nagy előnye, hogy nem csak a boltokban, üzletekben lehet őket használni, de akár külföldön vagy épp egy internetes vásárlás alkalmával is fizethetnek velük.

Mik a hitelkártya hátrányai? Kétség kívül az egyik legnagyobb hátránya az, hogy sokakat megszédít a kártya ” hatalma “, és nem csak vészhelyzetekben használják, hanem sok esetben felesleges dolgokat is meg vesznek velük. Nem szabad elfelejteni, hogy ez nem egy bankkártya, hiszen a hitelkártyák hátránynak lehet elkönyvelni azt is, hogy a költekezések után igen magas THM- et kell fizetni, mely csak gyarapítani fogja a visszatörlesztendő hitelkeret összegét!

Abban az esetben, ha hitelkártya igénylésen gondolkodnak, mindenképp üljenek le, és alaposan gondolják át az előnyeit a kártyának, és a hátrányait is. A legfontosabb talán az, hogy tudják- e majd felelősségteljesen használni a hitelkártyájukat, vagy csak egy hatalmas adósságot fognak saját maguknak felhalmozni. Ne feledjék, akár hosszú- hosszú évekig is fizethetnek majd egy át nem gondolt vásárlás után!

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


hét + 5 =

Küldés
Hiteligénylés 2014