0

A hitelkártya elszámolási időszaka néhány mondatban összefoglalva!

Hirtelen és nem várt kiadások mindig érhetik az embert, és ezek általában olyankor adódnak, mikor épp nincs a hónap végére már elegendő tartaléka egy családnak. Ilyen helyzetekre van kitalálva a hitelkártya, mellyel szorult helyzetekben bármikor vásárolhat. Mielőtt azonban még az igénylése megtörténne, érdemes minden információnak a tudatába lenni. Ilyen például az elszámolási időszaka a hitelkártyának.

A hitelkártya elszámolási időszaka néhány mondatban összefoglalva!

A hitelkártya elszámolási időszaka néhány mondatban összefoglalva!

A hitelkártya elszámolási időszaka hasonlóan történik, mint mint a sima bankkártyának. Általában egyhavi időszakról szoktak a bankok küldeni számlakivonatot, amely tartalmazza az adott hónapban történő hitelkártya forgalmat, és hogy mennyit is kell majd fizetnie a későbbiekben. Mivel itt is a legtöbb esetben havi zárások vannak, így az a legcélszerűbb, ha még a zárás előtt megpróbálják kifizetni a tartozást, hiszen így el lehet kerülni a kamatok fizetését.

A hitelkártya elszámolási időszaka folyamán végzett havi zárás előtt arra is van lehetőség, hogy csak a tartozásuk egy részért fizetik ki, ám a kamatozás így is meg fog indulni. Nem ritka, hogy olyan akciókat ajánlanak fel a hitelkártya igénylőknek a bankok, hogy csak egy bizonyos türelmi idő után kezdenek el kamatot felszámolni, addig teljesen kamatmentesen lehet vele vásárolni. Ennek időtartama általában egy és két hónap között szokott lenni.

A hitelkártya elszámolási időszaka alatt kapott számlakivonaton a készpénz felvétele is megmutatkozik, ám ezt a fajta lehetőséget érdemes elkerülni a hitelkártyával. Miért? Azért, mert a hitelkártyával történő készpénzfelvételnek rettentő magas szokott lenni a díja, és gyakran ilyen esetekben azonnal megindul a kamat felszámítása, hiszen ilyenkor nem adnak türelmi időt a bankok.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ 7 = tíz

Küldés
Hiteligénylés 2014