0

A hitelkártya esetében érdemes élni a kamatmentes periódus lehetőségével!

Két osztályra lehet talán osztani a hitelkártya tulajdonosokat. Az egyik csoportba azok tartoznak, akik okosan tudják használni a hitelkártyájukat. A másik csoportba értelem szerűen azok, akik nem tudnak okosan gazdálkodni a hitelkártya adta lehetőségekkel. Ahhoz viszont, hogy valaki helyesen használja ezt a fizetőeszközt, az kell, hogy tisztába legyen a kártya lehetőségeivel, ezek közül is talán a legfontosabb a kamatmentes periódus.

A hitelkártya esetében érdemes élni a kamatmentes periódus lehetőségével!

A hitelkártya esetében érdemes élni a kamatmentes periódus lehetőségével!

A hitelkártya esetében érdemes élni a kamatmentes periódus lehetőségével! Miért? Mert minden bank ad egy olyan kamatmentes időszakot, amikor is a kártya használata után nem számol fel kamatot, tehát nem gyarapszik a hitelük. Ez a periódus bankonként eltérő lehet, de a legtöbb esetben 30 és 45 nap között szokott lenni. Aki tehát időben, a kamatmentes periódus alatt visszafizeti minden hónapban a tartozását, az szinte ingyen használhatja a hitelkártyája hitelkeretét.

Mi történik, ha a kamatmentes perióduson túl fizetik vissza a hitelkártya tartozásukat? Mivel ennek a hitel típusnak a legmagasabb a kamatozása, így a felhasznált összeg után jelentős kamatot fog felszámolni a bank. Arról nem is beszélve, hogy ha készpénzfelvételre használják a kártyájukat, a kamatmentes periódus nem fog élni, sőt még egy plusz díjat is fel fog számolni a kártyát kibocsájtó bank. Érdemes tehát csak vásárlásokkor használni a hitelkártyájukat.

Mint ahogy látják, lehet okosan is hitelkártya tulajdonos valaki, mindössze tisztában kell lenni a feltételekkel. Ehhez pedig az kell, hogy az igényléskor minden részlet felől érdeklődjenek a bankban az ott dolgozó kollégáktól, hiszen pontos és részletgazdag információkat ők tudnak majd adni. Éljenek a hitelkártyájuk kamatmentes periódusával, hogy nagy tartozás nélkül megúszhassák a használatát!

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


kilenc − = 6

Küldés
Hiteligénylés 2014