0

A hitelkártya esetében a pénzfelvétel egy rossz döntés!

Manapság valószínűleg sűrűn megesik az az emberrel, hogy a hónap végén meg kell húzni azt a bizonyos nadrágszíjat, és spórolni amin csak lehet. Általában ilyenkor szokott az megtörténni, hogy egy váratlan kiadás kopogtat be az ajtón, és fejtörést okoz az, hogy honnan kerítsen erre pénzt az ember. Remek társ lehet ilyenkor egy hitelkártya, mellyel nem csak üzletekben tud vásárolni, és a neten, de akár pénz felvételre is használhatja.

A hitelkártya esetében a pénzfelvétel egy rossz döntés!

A hitelkártya esetében a pénzfelvétel egy rossz döntés!

A hitelkártya esetében viszont a pénzfelvétel egy nagyon rossz döntésnek számít! Miért? Míg a vásárlások esetében a bankok adnak a hitelkártya tulajdonosainak egy rövid türelmi időt, amíg kamatmentesen használhatják a hitelkeretet ( 30- 45 nap szokott lenni ), addig készpénz felvételkor az mellet, hogy ezt a türelmi időt nem veszik figyelembe, még egy plusz díjat is felszámolnak érte. A kamatozás tehát azonnal megindul!

Nem szabad elfelejteni, hogy a hitelkártyának az egyik legmagasabb a kamatozása hiteltípusok közül, így érdemes átgondolni, hogy valóban szükség van- e ekkora plusz költségre a pénzfelvételkor. Annak ellenére, hogy egy kevesébe gazdaságos megoldás vele a pénzfelvétel, természetesen be is lehet az igénylésekor állítani egy napi készpénzfelvételi limitet, mely egy esetleges lopás esetén nem engedi teljesen lenullázni a hitelkeretet.

Ahogy láthatják, csak akkor vegyenek fel pénzt egy hitelkártyával, ha az adott problémás helyzetet valóban nem tudják másképp megoldani. Lehet okosan és gazdaságosan is használni egy hitelkártyát, hiszen ha türelmi időszakon belül rendezik a tartozásukat, akkor nem fog nőni a hitelük, és újra fel tudják később használni. Pénzfelvételkor viszont automatikusan beindul a kamat számolása, és abban az esetben ha csak apránként törlesztik a hitelt, óriási összegre is duzzadhat a tartozásuk!

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


2 + = öt

Küldés
Hiteligénylés 2014