0

A hitelkártya esetében a pénzfelvétel külföldön is lehetséges?

A hitelkártyák nagy előnye, hogy nem csak kis hazánkban lehet vele fizetni, de külföldön is. Ez a sokat utazóknak igazán nagy könnyebbséget jelenthet, hiszen egy váratlan kiadást bármikor megoldhatnak vele. Magyarországon a hitelkártyákkal nem éri meg a pénzfelvétel, hiszen roppant drága megoldásnak számít, de vajon mi a helyzet egy külföldi nyaralás alkalmával?

A hitelkártya esetében a pénzfelvétel külföldön is lehetséges?

A hitelkártya esetében a pénzfelvétel külföldön is lehetséges?

A hitelkártya esetében a pénzfelvétel külföldön mennyire számít drága mulatságnak? Természetesen ott is kell a legtöbb esetben fizetni érte egy plusz díjat, de valljuk be, hogy nagy megnyugvást is okozhat az a tudta, hogy ha netalántán valami probléma merülne fel, akkor a hitelkártya segítséget nyújthat. Annak ellenére, hogy a pénzfelvételnek külföldön is van díja, sok hitelkártya esetében az egyéb vásárlások díjmentesek is lehetnek!

Miért nem ajánlatos se belföldön, se külföldön a hitelkártyával történő pénzfelvétel? Magyarországán a bankok adnak a hitelkeret mellé egy türelmi időszakot, amikor is kamatmentesen tudnak a kártyával vásárolni az emberek. Éppen ezért, ha ebben a 30- 45 napban kifizetik a tartozásukat, akkor nem fog kamatozni a hitelük, és a hitelkeret összegét újra felhasználhatják. Készpénzfelvételkor viszont azonnal megindul a kamat felszámolása, és még egy plusz díjat is fizetni kell érte.

Érdemesebb tehát külföldön is inkább a vásárlásokat és az egyéb szolgáltatásokat hitelkártyával kifizetni, és a pénzfelvétel lehetőségét csak a legutolsó lehetőségként felhasználni. Minden fontos részeltről érdeklődjön még a hitelkártya igénylésekor a bankban az ott dolgozóktól, hiszen ők minden kérdésére tudnak majd választ adni.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


hét × 3 =

Küldés
Hiteligénylés 2014