0

A hitelkártya esetében is szükséges lehet a pin kód megadása!

Akárcsak a bankkártyáknál, a hitelkártyáknál is éppen olyan fontos az adatok megvédése, hogy elkerülhessék lopás esetén azt, hogy jogtalanul használhassák a hitelkeretüket. Éppen ezért célszerű a hitelkártyájuk mellé is pin kódot kérni, hogy használata során kérjék azt a fizetéskor, hiszen így csökkenthetik a kockázatát annak, hogy ha esetlegesen elveszítik a kártyát, akkor azt sikeresen használni is tudják.

A hitelkártya esetében is szükséges lehet a pin kód megadása!

A hitelkártya esetében is szükséges lehet a pin kód megadása!

A hitelkártya esetében is szükséges lehet a pin kód megadása! A pin kód, akár csak a bankkártyák esetében, egy 4 jegyű számból áll, melyet a kártya kézhezvétele után fognak megkapni. Érdemes ezt megjegyezni, és ha fel is írják valahova, azt soha se olyan helyre tegyék, ahol könnyen hozzá lehet férni. Gondoljanak csak bele, ha ellopják, vagy épp elhagyják táskájukat, és a pénztárcájukban a hitelkártya mellett egy kis cetlin a pin kód is ott található, akkor szinte a használatára is sarkalhatják a megtalálóját.

Be lehet természetesen olyan funkciót is állíttatni, hogy egy bizonyos összeg alatt ne kérjék el a hitelkártya pin kódját. Nem muszáj azonban, hogy a pin kód megadása szükséges legyen, lehet úgy is kérni a beállítását, hogy mindössze elég legyen lehúzni a kártyát, és csak aláírni a bizonylatot. A pin kód megadása inkább egyfajta biztonsági funkciónak tekinthető, ami valljuk be egy ésszerű megoldás, hiszen manapság egyre gyakoribbak a lopások.

A hitelkártya igénylésekor tehát Ön dönthet, hogy akar- e pin kódot a kártyához, vagy nem. Minden banknál más lehet a hitelkártya igénylés folyamata, így mások lehetnek a kártyákhoz tartozó lehetőségek is. Érdeklődjenek mindig még az igénylést megelőzően a fontos részletek felől, hogy elkerülhessék a később jelentkező kellemetlen meglepetéseket.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− egy = 7

Küldés
Hiteligénylés 2014