0

A hitelkártya esetében mit jelent pontosan a türelmi időszak?

A hitelkártya igénylése azoknak a háztartásoknak lehet jó választás, akiknél elsősorban vásárlásokkor
merülhet fel olyan gond, amit csak egy hitellel tudnak megoldani. Mielőtt azonban belekezdenének az igénylésébe, érdemes minden fontos jellemzőjének utána járni, hogy később semmilyen meglepetés se érje Önöket, mikor megkapják a kártya számlakivonatát. Fontos lehet a hitelkártyák esetében a türelmi időszak tényezője.

A hitelkártya esetében mit jelent pontosan a türelmi időszak?

A hitelkártya esetében mit jelent pontosan a türelmi időszak?

A hitelkártya esetében mit jelent pontosan a türelmi időszak? Minden bank ad a hitelkártya tulajdonosainak egy bizonyos türelmi időt, mely alatt kamatmentesen tudja használni vásárlásra a kártyát. Ennek a türelmi időszaknak a hossza nagyjából 30 és 45 nap között szokott lenni, ez bankonként eltérő lehet. Abban az esetben, ha ezen időn belül nem tudják kifizetni a tartozásukat, akkor a bank elkezdi felszámítani a szükséges kamatokat.

Akkor, ha a türelmi időszakon belül nem sikerül visszafizetni a vásárlásra felhasznált pénz összegét, sajnálatos módon még visszamenőleg is ki kell fizetni a kamatokat. A hitelkártya előnyére lehet tehát elkönyvelni, hogy aki időben fizet, az akár kamatmentesen is tudja használni a kártyáját. Azt azonban a hitelkártya hátrányának kell tekinteni, hogy a készpénzfelvétele vele nem túl gazdaságos, hiszen rendkívül magas a díja, és a kamatozás is azonnal megindul, türelmi időszak ide, vagy oda.

Mint ahogy látják, a hitelkártyáknak igen sok fontos jellemzője van, amikkel nem árt tisztába lenni még mielőtt felelőtlenül beleugranának az igénylésébe. Lehet interneten is olvasgatni a jellemzőiről, ám az igazán naprakész és pontos információkat a bank munkatársaitól fogják megkapni.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


4 − = kettő

Küldés
Hiteligénylés 2014