0

A hitelkártya igénylés diákoknak is lehetséges?

A hitelkártya gyors és egyszerű segítséget jelent mindenkinek, akinél váratlan kiadások merülnek fel. Minden bank kínálatát érdemes megnézni az igénylés előtt, hiszen kedvezőbbnél kedvezőbb akciókkal próbálják magukhoz csábítani a leendő ügyfeleiket. Sok egyetemistában merül fel a kérdés, hogy vajon a hitelkártya igénylés diákoknak is lehetséges?

A hitelkártya igénylésnek, akárcsak a többi hitelnek is, vannak bizonyos feltételei. Az egyik legfontosabb, hogy az igénylőnek rendelkeznie kell egy stabil munkahellyel. Munkáltatói igazolás hiányában az új törvények szerint egy bank se ad semmilyen hitelt, így hitelkártyát sem. Ennek a kritériumnak sajnos kevés diák tud a tanulmányai mellett megfelelni, éppen ezért nem sokuk rendelkezhet ilyen kártyával.

A hitelkártya igénylés diákoknak is lehetséges?

A hitelkártya igénylés diákoknak is lehetséges?

A hitelkártya igénylésnek vannak még egyéb feltételei is, melyeknek szintén meg kell felelni. Érvényes személyes okmányok szükségesek, az igénylőnek magyar állampolgárnak kell lennie, valamint be kell tölteni a 18. életévét is. Ezeknek a legtöbb felsőoktatásban résztvevő diák megfelel, azonban kevesen vannak olyanok, akik nappali tagozat mellett egy teljes állást is eltudnának vállalni.

Az a diák, aki még is rendelkezik bejelentett munkahellyel a tanulmányai mellett, az természetesen hozzájuthat a hitelkártyához, csak egy jövedelmet igazoló papírt kel bemutatnia a bankban többek között. Érdemes azonban alaposan átgondolni a hitelkártya igénylését, ugyanis sokszor fordul elő az emberrel, hogy felesleges költekezésbe is belemegy ilyenkor. Csak a legszükségesebb helyzetekbe érdemes használni a hitelkártyát!

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


öt + = 14

Küldés
Hiteligénylés 2013