0

A hitelkártya igénylés előnye és hátránya

A hitelkártya egy előnyös megoldást jelent azok számára, akik átmeneti pénzproblémával küzdenek. Hirtelen vásárlások, kiköltekezések mindig adódhatnak egy ember életében, és jó ha ilyenkor elég annyit meg tenni, hogy előveszik a pénztárcájukban lapuló hitelkártyát, és már tudnak is fizetni. A hitelkártya igénylésnek azonban számos előnye mellett, hátránya is lehet.

A hitelkártya igénylés előnyei között az egyik legfontosabb, hogy a hitelkeret összegét szabadon fel lehet használni, és nincs senki felé elszámolási kötelezettség. Elég kevesebb készpénzt vinni magával a bevásárlásokra, és azon túl, hogy fizetni lehet a hitelkártyával, még készpénzt is fel tud venni, ha épp arra lenne szüksége.

A hitelkártya igénylés előnye és hátránya

A hitelkártya igénylés előnye és hátránya

A hitelkártya igénylés előnye még, hogy csak jövedelemigazolás szükséges az igénylés folyamatához. A jövedelme alapján pedig viszonylag gyorsan megállapítják, hogy mekkora hitelt igényelhet a hitelkártyájára. Sajnálatos módon, a hitelkártya igénylésnek hátránya is van, ez pedig nem más, mint a magasabb kamat, tehát jóval nagyobb összeget kell visszafizetnie majd a költekezések után.

A hitelkártya igénylésnek tehát számos előnye és hátránya van egyaránt, ezeket mindenképp mérlegelni kell az igénylés előtt. Az is fontos, hogy ne essenek a túlköltekezés csapdájába, mindig legyenek mértéktartóak, ha hitelkártyával fizetnek, hiszen ez mégse egy bankkártya, a költekezés összegét mindig pontosan vissza kell majd fizetni a kamatokkal együtt!

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


7 − három =

Küldés
Hiteligénylés 2012