0

A hitelkártya igénylés nyugdíjasoknak is lehetséges?

A hiteligénylés, így a hitelkártya igénylés is sokak életét és életminőségét könnyítheti meg. A hitelkártya nagy segítséget jelenthet egy nem várt kiadás esetében, és használata is épp oly egyszerű akár a bankkártyáé. Vajon a hitelkártya igénylés csak a “faitalok” kiváltsága, vagy a nyugdíjasoknak lehetséges?

A hitelkártya igénylésnek is számos feltétele van, akár csak a többi hiteligénylésnek. Az egyik feltétel a kor, mely esetében van egy minimum és egy maximum életkori elvárás vagy épp nevezhetjük feltételnek is. Nyugdíjasok is igényelhetnek hitelkártyát, de az életkoruk nem haladhatja meg a 70. életévet. Ahhoz, hogy a hitelkártya igénylés sikeres legyen a nyugdíjasok számára, az életkori elváráson túl, nekik is meg kell felelni néhány elvárásnak.

A hitelkártya igénylés nyugdíjasoknak is lehetséges?

A hitelkártya igénylés nyugdíjasoknak is lehetséges?

Az egyik ilyen levárás, hogy legyen rendszeresen folyósítva a nyugdíjuk, ami az ő esetükben a jövedelmüknek minősül. Ezeken túl szükségesek még a személyes okirataik: lakcímkártya, személyi igazolvány, adó kártya. Ha rokkant nyugdíjas akar hitelkártyát igényelni, akkor neki még szükséges a bank felé bemutatnia a véglegesítő határozatát is.

Nyugdíjasoknak is épp úgy meg kell gondolniuk a hitelkártya igénylését, akár csak a fiatalabb korosztálynak. Gyakran lehet a hitelkártya segítségével túlköltekezésbe esni, és ezzel egyenesen haladni az eladósodás felé. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy annak ellenére, hogy bankkártya külseje van a hitelkártyának, és ugyan azt a funkciót töltik be szinte teljesen, a hitelkártya esetében jelentős kamatot számolnak fel a vásárlások, és a költekezések után, amit előbb vagy utóbb ki kell törleszteni!

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ 2 = hét

Küldés
Hiteligénylés 2013