0

A hitelkártya szám megadása valóban kötelező lehet egyes helyzetekben?

Sok hitelkártya tulajdonos használja interneten is intézhető ügyeik fizetésére a kártyájukat. Ilyen lehet
egy vásárlás lebonyolítása, vagy épp egy szállás lefoglalása. A hitelkártya azért is egy nagyszerű megoldás, mivel nem csak normál vásárláskor lehet használni, de az internetes vásárláson túl még egyes hitelkártyákkal külföldön is számos helyes lehet fizetni. Sokan félnek azonban megadni hitelkártya számukat.

A hitelkártya szám megadása valóban kötelező lehet egyes helyzetekben?

A hitelkártya szám megadása valóban kötelező lehet egyes helyzetekben?

A hitelkártya szám megadása valóban kötelező lehet egyes helyzetekben? Igen, abban az esetben, ha hitelkártyával történik a fizetés, ténylegesen kérhetik a kártya számát, hiszen csak ez alapján lehet a kártya tulajdonosát beazonosítani. Sokan tartanak azonban ettől, hiszen ilyenkor úgy érzik, hogy hitelkártyájuk teljes hozzáférését is biztosítják ismeretlen embereknek.

Akkor azonban, ha az interneten történő kifizetést hitelkártyával akarják rendezni, meg kell adni az adatokon túl a számát is. Érdemes ilyenkor felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, ahol a kérdéseikre választ, míg az aggályaikra megnyugtatást is kaphatnak. A szállások foglalásánál is magától értetődő, hogy kérik a hitelkártya számot, hiszen a vendéglátó egységeknek ez lesz a garancia arra, hogy a lefoglalt szobáért meg is érkeznek.

Annak ellenére, hogy sokan félnek kiadni a hitelkártya számukat, még is ez egyre elfogadottabb dolognak számít, különösen külföldön. Ennek ellenére nagyon óvatosnak kell lenni, hogy kinek adják ki a hitelkártya adataikat, hiszen sok csalóba is bele lehet futni, akik komoly anyagi kárt is okozhatnak a kártya tulajdonosának. Amennyiben aggályai vannak a hitelkártya számának megadásával kapcsolatban, érdemes személyesen is felvenni a kapcsolatot azzal a céggel, aki kéri ezt egy vásárlás során.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− öt = 1

Küldés
Hiteligénylés 2014