0

A hitelkártya száma: mit érdemes tudni róla?

Sokan kerülnek manapság a rossz anyagi körülményeik miatt olyan helyzetbe, hogy a hónap végére nem marad se a bankszámlájukon, se a pénztárcájukban pénz. Általában ezekben az időszakokban szokott lenni az, hogy egy váratlan kiadás, vagy épp vásárolni való még jobban megnehezíti az életet. Ilyen helyzetekben lehet remek társ egy hitelkártya.

A hitelkártya száma: mit érdemes tudni róla?

A hitelkártya száma: mit érdemes tudni róla?

Mit érdemes tudni egy hitelkártyáról? A hitelkártya kinézetre pontosan olyan, mint a bánkártya. Dombornyomott, és általában 16 számjegy szerepel rajta a tulajdonosa neve, és a kártya érvényessége mellett. Ezek a legfontosabb adatok, így ezek a dombornyomásosak, míg a hitelkártya hátulján szerepel egy ellenőrző szám is ( CVV ). Ez a kártya azonosító szám az aláírás résznél található, és az utolsó három számot kell ilyenkor nézni.

Miért fontos a hitelkártyánál ez a három szám? A CVV, vagyis a kártya azonosító szám leginkább egy biztonsági funkcióként tekinthető, hiszen a kártyát kiadó intézet ez alapján tudja azonosítani a kártya tulajdonosát, így meg tudják azt előzni, hogy csalók élhessenek vissza a hitelkártyát használva, mellyel akár jelentős károkat is okozhatnak a tulajdonosának.

A hitelkártya igénylése előtt érdemes minden fontos információnak utána járni, ami a kártya használata során csak felmerülhet, valamint nézzenek meg minél több hitelkártya ajánlatot is, hiszen jelentős eltérések lehetnek a bankok és pénzintézetek hitelkártya ajánlatai között. Van, ahol akár egy akció keretében elengedik az első év havi díját, de akár a THM- nél is sokat spórolhatnak, ha minden ajánlatot megvizsgálnak.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× egy = 8

Küldés
Hiteligénylés 2014