0

A hitelkártya törlesztés elmaradása: mi történik ilyenkor?

Nagy bajban segítséget jelenthet egy hitelkártya az olyan embereknek, akik a hónap végére már nem igazán jönnek ki az anyagi forrásaikból. Nem szabad elfelejteni, hogy vészhelyzetek mindig történhetnek, így nem árt ha az ilyen háztartásoknál meglapul valamelyik fél pénztárcájában egy hitelkártya. Nem szabad azonban beleesni abba a hibába, hogy túlköltekeznek vele, hiszen a kamatozása igen csak magas, és egy idő után nehéz lesz fizetni a hitelkártya törlesztést. Ennek elmaradása pedig komoly következményekkel járhat.

A hitelkártya törlesztés elmaradása: mi történik ilyenkor?

A hitelkártya törlesztés elmaradása: mi történik ilyenkor?

Mi történik pontosan, ha a hitelkártya tartozás törlesztése elmarad? A bank sajnálatos módon ilyenkor szerződést is bonthat. Általában lehet egyezkedni a bankokkal, és akár egy- két hónap türelmi időt is adhat, ám hosszútávon ha a törlesztés elmarad, akkor a bank felbontja a korábban aláírt szerződést, és átadja egy végrehajtónak a pénz behajtásának feladatát. Ennek pedig a következménye akár az is lehet, hogy elárverezik a vagyontárgyaikat, sőt, legrosszabb esetben akár az ingatlanuk is rámehet.

Mit lehet tenni, hogy megelőzzék a hitelkártya törlesztés elmaradást? Elsősorban csak vészhelyzetekben használják a a kártyát, és csak is vásárlásokra, hiszen a készpénzfelvételkor egy jelentős többletköltséget számol fel a bank. Célszerű egy összegben kifizetni a vásárlások után keletkezett ” törlesztést “, hiszen a bankok 30- 45 napig nem számolnak fel kamatot.

Egy minimum összeget mindig be kell fizetni a szerződés bontás elkerülése végett akkor,  ha nem tudják az egész törlesztést egybe befizetni, ám ez hosszútávon nem túl jó megoldás, hiszen a kártya hitelkerete folyamatosan kamatozni fog, ami egyszer csak akkor összegre rúghat, amit nem fognak tudni kitisztázni. Figyeljenek rá tehát, hogy a hitelkártya törlesztés elmaradása soha ne történjen meg.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× 5 = öt

Küldés
Hiteligénylés 2014