0

A hitelkártya története: ismerjék meg jobban ezt az aprócska kártyát!

Kétség kívül egy remek találmánynak lehet nevezni a hitelkártyát, hiszen annak ellenére, hogy egy igen aprócska fizető eszköz, még is hatalmas ” ereje ” van. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a hitelkártya nem azonos a bankkártyával, így a vele történő vásárlások után,a mennyiben nem fizetik vissza a tartozást egy bizonyos napig ( ez bankonként eltérő lehet, de általában 30 és 45 nap között szokott lenni ), jelentős kamatot számol fel a bank. Igen érdekes története van a hitelkártyának.

A hitelkártya története: ismerjék meg jobban ezt az aprócska kártyát!

A hitelkártya története: ismerjék meg jobban ezt az aprócska kártyát!

Érdemes alaposabban megismerni a hitelkártya történetét! Nagyjából 1920 környékén már jellemző volt az, hogy egyes nagyobb szállodák, és olajjal foglakozó cégek az ügyfeleiket ( akikkel üzleti kapcsolatban álltak ) a hitelkártyához hasonló kis lapokra regisztrálták fel, azonban ezek fizetésre még nem voltak alkalmasak. Pár évtizeddel később már létrehoztak olyan kártyákat, mint amik hasonlóak voltak a mai kártyákhoz. A hitelkártya történetében ekkor már fizetni is lehetett velük.

A hitelkártya történetének következő állomása a legelső olyan univerzális kártya, melyet már jó néhány helyen fel is lehetett használni. Két nagy név volt ekkor, akik hitelkártyát bocsájtottak ki, a Diners’ Club, és az American Express. Az utóbbi még napjainkban is nagy névnek tekinthető a hitelkártyák történetében. Nagyjából 1960-ban kezdődött el a kártyák terjedése Amerika szerte.

A hitelkártyák történetében ezek után egyre több kártyát kibocsájtó cég alapult, amelyek száma folyamatosan nőtt is még évről évre. A hitelkártya igénylésnek viszont jelentős feltételei vannak, mellyel az a célja a bankoknak, hogy egyrészről megóvják az ügyfeleket az elszegényedéstől, másrészről pedig biztosak legyenek abban, hogy az adott hitelt az adós majd időben és pontosan vissza tudja fizetni.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


− 3 = négy

Küldés
Hiteligénylés 2014