0

A hitelkártya tartozás örökölhető, vagy nem?

Annak ellenére, hogy egy szeretett ember halála mindig meiseli a családtagokat, barátokat, még is érdemes arról már jól előre tájékozódni, hogy egy hitel tartozás, jelen esetben hitelkártya tartozás, vajon örökölhető- e. Nem mindegy, hogy ha a kártya tulajdonosa meghal, akkor az értékei mellé egy nagy tartozást is hagy- e a családjára, ami egyértelműen terhet jelent majd az élőben maradtaknak.

A hitelkártya tartozás örökölhető, vagy nem?

A hitelkártya tartozás örökölhető, vagy nem?

A hitelkártya tartozás örökölhető, vagy nem? Sajnálatos módon a hitelek is örökölhetőek, nem csak az ingatlanok és az ingóságok. Olyan, hogy a hitelkártya tartozásról lemondnak, nem létezik. Valóban léteik olyan megoldás, hogy nem fogadják el az adósságot, mint örökséget, és így mentesülnek a kifizetése alól, ilyen esetben viszont az egyéb örökségekről is le kell mondaniuk. Nem egyszerű feladat tehát helyesen dönteni.

A hitelkártya tartozást végrendelet híján automatikusan a kezes ( természetesen csak abban az esetben, ha volt ), vagy pedig a család örökli. Abban az esetben, ha az örökösök úgy döntenek, hogy kifizetik a hitelkártya tartozást azért, hogy a többi örökséget megkaphassák, a bankba be kell vinni az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát, melyet ott majd lemásolnak, és módosítani fogják a kölcsön szerződést. Egyes bankoknál lehet kérni új fizetési tervet is.

Azt, hogy melyik lehetőséget választják, mindig az alapján döntsék el, hogy anyagilag hogy járnának jobban. Amennyiben bármi kérdés vagy kétely felmerülne Önökben ezzel kapcsolatban, nyugodtan fáradjanak be személyesen a kártyát kibocsájtó bankba, ahol a bank munkatársai majd választ tudnak adni mindenre pontosa és naprakészen.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


+ kettő = 8

Küldés
Hiteligénylés 2014