0

A hitelkártya tartozás behajtása pontosan hogyan is történik?

Mint minden hitel esetében, így a hitelkártyáknál is megtörténhet az, hogy az adós már nem tudja fizetni
a szerződésbe foglalt kötelező részletetek, és egy jelentős összegű tartozást halmoz fel. Sajnálatos módon egyértelműen ki lehet azt jelenteni, hogy nem mindenkinek való egy hitelkártya, hiszen sokan nem csak bizonyos vészhelyzetekben használják, hanem helyette inkább felesleges vásárlásokba bocsátkoznak.

A hitelkártya tartozás behajtása pontosan hogyan is történik?

A hitelkártya tartozás behajtása pontosan hogyan is történik?

Abban az esetben, ha valaki nem tudja fizetni a hitelkártya tartozását, előbb utóbb a behajtása következik. Mindenek előtt érdemes felvenni személyesen a kapcsolatot a kártyát kibocsájtó bankkal, és ott elmondani a problémájukat, és megállapodni egy fizetési tervben. Amennyiben ez nem történik meg, vagy épp a kimenete nem lesz sikeres, akkor következik a hitelkártya tartozás behajtása.

A hitelkártya tartozás behajtása pontosan hogyan is történik? Létezik egy bizonyos faktoring tevékenység, amely arra hivatott, hogy a tartozásokat behajtsák az adósoktól. Első körben a behajtók is felszólításokkal próbálják majd fizetésre sarkallni az adósokat. Amennyiben ez sikertelen lenne, akkor jogi útra terelik a tartozást. Ilyenkor a tartozás fejében az adós értéktárgyait is értékesítésre bocsájthatják.

Mint ahogy láthatják, nem szabad csak ülni a babérokon, és azt várni, hogy hátha esetleg elévül a tartozásuk, hiszen annak ellenére, hogy ez elviekben lehetséges lenne, a gyakorlatban soha nem valósulhat meg. A tartozás behajtása minden esetben meg fog történni, hiszen a bankok célja az, hogy az adós kifizesse nekik azt, amivel tartoznak. Gondolják tehát át alaposan, hogy valóban szükségük van- e egy hitelkártyára, és ha igen, akkor valóban csak vészhelyzetben fogják- e használni.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


3 × = húsz(on) négy

Küldés
Hiteligénylés 2014