0

A hitelkártya tartozás hogy alakul halál esetén?

Az életben az egyik legszomorúbb és legfájdalmasabb dolog a halál, hiszen egy szeretett személy elvesztését nagyon nehéz feldolgozni. Sajnálatos módon azonban pénzügyek terén is foglalkozni kell ezzel. Elég sok embernek van ma Magyarországon hitele, amit halál esetén a családtagjai vagy épp adóstára ( természetesen csak amennyiben volt neki ) örökölhet. A leggyakrabban felmerülő kérdés ilyenkor, hogy kinek és milyen formában kell rendezni- e a még meglévő tartozást?

A hitelkártya tartozás hogy alakul halál esetén?

A hitelkártya tartozás hogy alakul halál esetén?

A hitelkártya tartozás hogy alakul halál esetén? Amikor valaki meghal, a legfontosabb, hogy a halotti anyakönyvi kivonattal menjenek be abba a bankba, ami a hitelkártyát kibocsájtotta, és mutassák ott azt be. Természetesen nem kell ott is hagyni, a bank munkatársai csak lemásolják azt. Ilyenkor nem árt majd azt is tisztázni, hogy mekkora a még rendezetlen tartozás összege.

Egyértelműen mindenki el akarja kerülni, hogy a hitelkártya tartozást megörökölje, ez azonban hegy kicsit bonyolultabb annál, hogy csak úgy lemond valaki az örökölt tartozásról. Halál esetén az örökösnek vagy épp örökösöknek lehetőségük van a teljes hagyaték visszautasítására, ekkor azonban nem csak a hitelkártya tartozásról mondanak le, hanem a többi örökségről is ( ingatlan, gépjármű, pénz ).

Arra is van lehetőség, hogy a meglévő hitelkártya tartozásról nem mondanak le az örökösök a kártya
tulajdonosának halála esetén, hanem átvállalják, ilyenkor a bank általában módosítja a hitelkártya szerződést. Ebben az esetben mindent megkapnak, amit az elhunyt után automatikusan örököltek volna. Ilyen helyzetekben mindig azt kell mérlegelni, hogyan járnának anyagilag a legjobban. Bármilyen kérdés merülne fel Önökben, érdeklődjenek a bank munkatársainál személyesen, hiszen a legpontosabb és legnaprakészebb információkat tőlük fogják megkapni!

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


9 − egy =

Küldés
Hiteligénylés 2014