0

A hitelkártya tartozás lekérdezése is megszokott történni?

A hitelkártyának számos előnye van, azonban az igénylésekor sokan nem gondolnak bele, hogy milyen komoly
hátrányai is lehetnek hosszútávon annak, ha nem tudják megfelelően használni a kártyájukat. Itt elsősorban arra gondolunk, hogy felesleges vásárlásokba szoktak bocsátkozni az emberek, nem törődve azzal, hogy ennek az lesz a következménye, hogy akár hosszú évekig is fizethetnek értek, ráadásul komoly kamatokkal. Amennyiben tartozás lenne ennek a vége, azt komoly gondokat is okozhat egy későbbi lekérdezés alkalmával.

A hitelkártya tartozás lekérdezése is megszokott történni?

A hitelkártya tartozás lekérdezése is megszokott történni?

A hitelkártya tartozás lekérdezése is megszokott történni? Természetesen igen! Egy újabb hitel igénylésekor a bankok és pénzintézetek mindig végeznek egy ellenőrzést, mely során lekérdezik azt a Bankközi Adós-és Hitelinformációs Rendszertől ( rövidítve BAR- lista), vagy ahogy manapság már inkább nevezik őket, a Központi Hitelinformációs Rendszertől ( röviden KHR- lista ), hogy van- e az igénylőnek korábbról még ki nem fizetett tartozása. Amennyiben ilyen merülne fel, az akár a hiteligénylés meghiúsulását is jelentheti.

Sokan nem is gondolják, hogy egy hitelkártya tartozásból is lehet ekkora gond, és hogy mikor a bank lekérdezi, hogy szerepel- e az adósok listáján, akkor akár meg is hiúsulhat a kölcsön. Nem szabad elfelejteni, hogy amennyiben egy hitelt nem fizetnek, minden esetben felkerülnek erre a ” fekete listára “, így a hitelkártyák esetében sincs ez másképp. A bankok pedig nem szívesen adnak kölcsönt ilyen háttérrel senkinek, legyen szó aktív, vagy épp passzív státuszról.

Mit lehet tenni, ha a lekérdezés során a bank észreveszi, hogy még ki nem fizetett hitelkártya tartozása van valakinek? Az interneten sok olyan hirdetésbe is bele lehet futni, ahol ez nem jelent akadályt egy újabb hitel esetében, ám ezek legyenek midig gyanúsak, és ne ugorjanak bele utána járás nélkül. Lehetőség van külföldi hitelkártyát is igényelni, hiszen az osztrák bankok nem végeznek ilyen lekérdezéseket, így nem lehet gond egy BAR- listán való szereplés.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


öt − = 4

Küldés
Hiteligénylés 2014