0

A hitelkártya tartozás miatt nagy gondba kerülhetnek!

Sokan gondolják azt, hogy nekik nem okozhat az problémát, hogy hitelkártya tulajdonosok lesznek, hiszen tudnak bánni a pénzzel. Nem ritka azonban az, hogy a kártya adta ” lehetőségek ” miatt egyesek annyira túlköteleznek, hogy a tartozásuk olyan mértékűre kamatozik, amit már nem fognak tudni minden hónapban időben és pontosan befizetni. Mi történik ilyen esetekben?

A hitelkártya tartozás miatt nagy gondba kerülhetnek!

A hitelkártya tartozás miatt nagy gondba kerülhetnek!

A hitelkártya tartozásuk miatt akár nagy gondba is kerülhetnek! Vannak olyan kártya tulajdonosok, akik úgy vélik, hogy ők bizony nem fizetnek, helyette inkább kivárják azt, hogy elévüljön a tartozásuk. Sajnálatos módon ez csak elméletben lehetséges, a valóságban ilyen nem szokott megvalósulni. A hitelkártya tartozásuk miatt a bank akár szerződést is bonthat Önökkel, ilyenkor pedig átadják a behajtás megvalósítását egy végrehajtónak.

A végrehajtók pedig higgyék el, hogy mindent megfognak tenni azért, hogy a hitelkártya tartozásukat kifizessék. Amennyiben anyagilag nem tudnának fizetni, akkor akár a tartozásuk miatt elárverezhetik az ingóságaikat, sőt még az ingatlanukat is. Érdemes minden hónapban valamennyit legalább fizetni a hitelkártya tartozásukba, hiszen amilyen magas a kamatozása, akár egy olyan hatalmas összegre is duzzadhat a hitelük, amit egy átlag ember képtelen lesz kitörleszteni.

Nem hiába mondtuk tehát, hogy a hitelkártya tartozásuk miatt akár hatalmas gondba is kerülhetnek. A legegyszerűbb megoldás, ha csak akkor használják a kártyájukat vásárlásra, vagy épp pénzfelvételre, ha nagyon szükséges, és másképp tényleg nem tudják megoldani az átmeneti pénzproblémájukat. Ne vásároljanak vele felesleges dolgokat, inkább spóroljanak azokra, hiszen hosszútávon meg fog térülni az a fajta befektetésük.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


nyolc − 3 =

Küldés
Hiteligénylés 2014