0

A hitelkártya tartozás rendezése legyen mindig az első!

Annak ellenére, hogy sokan úgy gondolnak a hitelkártyára,  mint egy jó és hasznos dologra, nem szabad elfelejteni, hogy mint mindennek, itt is két oldala van az éremnek. Természetesen szorult helyzetekben nagy segítséget jelenthet egy hitelkártya, hiszen midig ott lapulhat a zsebben, vagy épp a pénztárcában, és egy nem várt kiadás esetén tudjuk használni. Ám igen komoly tartozást is fel lehet halmozni, melyet hosszútávon nehezen lehet rendezni egy átlagos jövedelmű embernek!

A hitelkártya tartozás rendezése legyen mindig az első!

A hitelkártya tartozás rendezése legyen mindig az első!

A hitelkártya tartozás rendezése legyen mindig az első! Amennyiben nem csak hitelkártya tartozása van, de vannak még egyéb kölcsönei is, érdemes mindig a hitelkártya adósságot rendezni először, hiszen ennek a kártyának a legmagasabb a THM- je. Célszerű mindig minden hónapban kifizetni a hitelkártyán keletkezett tartozást, így meg lehet úszni azt, hogy kamatozzon a hitele.

Amennyiben nem tudja minden hónapban teljes egészében rendezni a hitelkártya tartozását, akkor is mindig fizessen bele valamennyit. A bankok elvárnak egy minimum befizetést, hiszen ha ez elmarad akkor az már szerződés szegének is minősülhet, és a behajtónak is átadhatják az ügyet. Ez a minimum befeizetés azonban gyakran csak a kamtatok egy kis részét fedezik, így továbbra is csak nőni fog az adósságuk.

Meddig lehet rendezni a hitelkártya tartozást? Minden hónapban van egy záró időpont, ezt természetesen a bank határozza meg. Abban az esetben, ha ebből kicsúszik a kártya tulajdonosa, a tartozása átkerül a másik hónapra, ami akár még több kamat felszámolását is jelentheti. Ne feledjék, minél tovább várnak a hitelkártya tartozás rendezéssel, vagy is a törlesztésekkel, annál több kamat fog feltorlódni a számlájukon.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


három × 7 =

Küldés
Hiteligénylés 2014