0

A hitelkártya tartozás vajon ténylegesen elévülhet?

A hitelkártya valakinek segítséget jelenthet hosszútávon, de olyanok is akadnak szép számmal, akik a kezdeti lelkesedés után már csak a problémát látják benne, hiszen a felhalmozott tartozásuk csak bosszúságot jelent nekik. Tény és való, hogy nem mindenkinek való hitelkártya, hiszen sokan abba a gyakori hibába esnek, hogy túlköltekeznek, és olyan dolgokat is megvesznek, amit nem engedhetnének meg maguknak.

A hitelkártya tartozás vajon ténylegesen elévülhet?

A hitelkártya tartozás vajon ténylegesen elévülhet?

Azok a hitelkártya tulajdonosok, akiknek a tartozása már igen csak jelentős, és nem tudják fizetni a törlesztő részleteket, sokszor abba a hibába esnek, hogy a probléma megoldása helyett azt várják, hogy hátha elévül a tartozásuk. Az elévülési idő hitelek esetében nagyjából 5 év szokott lenni, azonban ez sokkal bonyolultabb annál, mintsem, hogy nem fizeti valaki az adósságát 5 évig, és utána a bank elengedi gond nélkül az ügyfelét.

A hitelkártya tartozás vajon ténylegesen elévülhet? Azt kell mondjuk, hogy elvileg igen, azonban gyakorlatilag már kizárt, hogy ez összejöjjön. Jogilag az elvévülés akkor következik be, ha x évig nem keresi a bank az adóst, tehát nem küld felszólításokat, sem végrehajtót. Ilyen azonban a valóságban nincs, hiszen a bankok célja a hitelkártyák esetében is az, hogy az ügyfeleik kifizessék a szerződésbe foglaltakat, és ezért valóban mindent meg is fog tenni.

Az tehát, aki azt várja, hogy a hitelkártya tartozása elévül, és ezért nem fizet, hosszútávon nagyon rosszul fog járni anyagilag, hiszen a bank be fogja hajtani azt, ami jár neki, és igen is keresni fogja minden formában. Sajnos erre akár még az adós értéktárgyai is rámehetnek, mint például saját ingatlan, vagy gépjármű, így érdemes inkább minden hónapban fizetni a tartozás legalább egy részét, és nem az elévülését várni.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× hét = 7

Küldés
Hiteligénylés 2014