0

A hitelkártya tulajdonságai: mik azok a fontos információk, melyeket érdemes tudni?

A hitelkártya igénylés előtt nem árt tisztába lenni a kártya minden tulajdonságával, hiszen csak így lehetnek biztosak abban, hogy a későbbiekben nem fogják meglepetések érni, mikor megkapják a számlakivonatot. Ezt az információ gyűjtést megtehetik otthon vagy épp a munkahelyen is, hiszen az interneten rengeteg hasznos dolgot megtudhat a hitelkártyákról, de a legbiztosabb mégis az, ha személyesen érdeklődnek a bankban, hiszen a legpontosabb és legnaprakészebb információkat ott fogják megkapni.

A hitelkártya tulajdonságai: mik azok a fontos információk, melyeket érdemes tudni?

A hitelkártya tulajdonságai: mik azok a fontos információk, melyeket érdemes tudni?

Mik azok a fontos információk, melyeket érdemes tudni hitelkártya tulajdonságairól? Jó ha tisztába vannak a kártya előnyeivel és hátrányaival is. Előnye, hogy váratlan helyzetekben mindig kéznél van, lehet vele külföldön és az interneten is fizetni, és amennyiben időben visszafizeti a tartozását, nem fog kamatozni a hitele. Hátránya, hogy ennek hiteltípusnak a legmagasabb a kamatja, készpénzfelvételnél ez különösen jelentős, valamint sokan túlköltekeznek, miután kártya tulajdonosok lesznek.

Fontos hitelkártya tulajdonság az is, hogy miként lehet hozzá jutni. A hitelkártya igénylésnek, akár csak a többi kölcsönnek, igen szigorú feltételei vannak. Fontos az igénylő életkora, hogy legyen egy stabil  munkahelye  és egy bizonyos elvért jövedelme a  leendő kártyatulajdonosnak, valamint magyarországi bejelentett lakcíme is szükséges hozzá. Nem juthat tehát mindenki hitelkártyához.

Ezek az információk lehetnek a legfontosabbak, amiket a hitelkártya tulajdonságait illetően tudni érdemes. Fontos, hogy amennyiben ilyen kártyát akarnak igényelni, csak valódi vészhelyzetekben használják. Amennyiben nem tudnák fizetni a törlesztőket, a bank akár szerződést is bonthat, és átadhatja a tartozás behajtását egy végrehajtónak, ami akár komoly problémát is okozhat a hitelkártya tulajdonosának.

  
Iktatva: Hitelkártya Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


× 4 = tizenkettő

Küldés
Hiteligénylés 2014