0

A jelzáloghitel igénylés ára: milyen kiadások, költségek merülhetnek fel?

Minden hiteligénylésnek meg van a maga ára. Elég, ha csak a törlesztő részletre gondolunk, amit hosszú- hosszú évekig fizet az ember, és a végére egy jóval nagyobb összeget fizet ki mindenki, mint amekkora összeget megigényelt. Ezért a többletért éri meg a bankoknak kölcsönöket adni. Jelzáloghitelnél sincs ez másképp, itt is akár a hitel többszörösét is ki kell fizetni az évek alatt.

A jelzáloghitel azért lehet egy kedvező kölcsön típus, mivel teljes mértékben szabadon felhasználható. Hogy milyen kamattal adják, az bankonként eltérő lehet. A kezelés és az ügyintézés árát nem szokták külön felszámolni általában, ezek bele szoktak lenni kalkulálva a törlesztő részletekbe. Komoly feltételek vannak viszont, amiknek meg kell felelni, hogy valaki sikeresen megkaphassa a jelzáloghitelt.

A jelzáloghitel igénylés ára: milyen kiadások, költségek merülhetnek fel?

Az egyik legfontosabb feltétele a jelzáloghitelnek, hogy az igénylőnek legyen munkahelye, melyről jövedelemigazolást szoktak kérni a bankok. Az sem mindegy, hogy mennyi ideje van munkája a hiteligénylőjének, általában három- hat hónapot várnak el a bankok. Egy plusz ingatlan bevonásával igen komoly összeghez is hozzá lehet jutni jelzáloghitel esetében, azonban mint ahogy korábban említettük, mindennek ára van!

Igen komoly nehézségbe is kerülhet egy jelzáloghitellel rendelkező ember. Akár mikor történhetnek olyan nem várt események, melyek miatt hirtelen nem tudják fizetni a törlesztő részleteket. Ilyen komoly kölcsönbe csak akkor érdemes belevágni, ha rendelkeznek egy olyan családi, baráti háttérrel, mely baj esetén a segítségükre tud lenni!

  
Iktatva: Jelzáloghitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


9 − = négy

Küldés
Hiteligénylés 2013