0

A jelzáloghitel igénylés feltételei: jelentős szigorítások

Ahhoz, hogy valaki jelzáloghitelhez tudjon jutni, jelentős szigorításokkal kell szembenézni. Néhány éve még jóval könnyebben is lehetett jelzáloghitelt igényelni, manapság viszont szigorodtak az igénylés feltételei. Az igénylés menete azért lett nehezebb, mert a bankoknak biztosíték kell, hogy a válság ellenére a hiteligénylők tudják fizetni az igényelt jelzáloghitelüket.

Az egyik legkomolyabb változás a jelzáloghitel igénylés feltételei között, hogy míg pár éve elég volt egy ingatlan fedezetet felajánlani a hitelhez, addig ma csak is munkáltatói igazolás meglétekor állnak szóba a bankok a hiteligénylővel.A bankok célja is az, hogy a jelzáloghitel igénylője tudja fizetni rendszeresen a hitelt, és megóvja a lakosságot a teljes eladósodástól.

A jelzáloghitel igénylés feltételei: jelentős szigorítások

A jelzáloghitel igénylés feltételei: jelentős szigorítások

A jelzáloghitel igénylés feltételeinél még jelentős változásnak számít, hogy nem csak aktív BAR- listás (vagy ahogy manapság hívják KHR státusz) személy nem kaphat jelzáloghitelt, de már a passzív státusz is a legtöbb banknál kizáró ok lehet. Ennek ellenére vannak olyan jelzálog hitelezők, ahol a passzív státusszal lehet hitel igényelni, az ilyen lehetőségeket viszont alaposan át kell gondolni, hiszen nagy meglepetések is érhetik a jelzáloghitel igénylőket, melyek leginkább kellemetlenek lesznek.

Látható, hogy napjainkban nehezebb hozzájutni jelzáloghitelhez, és az igénylés folyamata is szigorítva lett. A jelzáloghitel egy remek megoldást jelent, hiszen ha teljesíteni tudják az igénylés feltételeit, akkor a kapott hitel összegét szabadon felhasználhatják, és semmiféle elszámolással nem tartoznak a bank felé, hogy mire költik a pénzt.

  
Iktatva: Jelzáloghitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.


öt × = 45

Küldés
Hiteligénylés 2013